CRNO NAM SE PIŠE Kontroverzni milijarder izneo zlokobnu prognozu: Soroš najavio kraj civilizacije!
Alo

Zlokobna poruka dolazi od čoveka kog mnogi optužuju da je deo svetske vlade u senci i da preko mreže globalnih organizacija i kompanija upravlja svetom. Dan ranije, i Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar, najavio je moguće proširenje rata na celu Evropu.

ŽESTOKE KRITIKE

Kako prenosi „Gardijan“, u oštrom napadu na predsednike Rusije i Kine Vladimira Putina i Sija Đinpinga, Soroš je upozorio da su „autokratski režimi u usponu, a globalna ekonomija ide ka padu“. Milijarder je žestoko kritikovao i bivšu nemačku kancelarku Angelu Merkel da se dodvoravala Moskvi i Pekingu.

- Invazija je možda početak trećeg svetskog rata i naša civilizacija možda neće preživeti. Invazija na Ukrajinu nije došla iz vedra neba. Svet je bio umešan u borbu između dva sistema vladavine koji su dijametralno suprotni - u pitanju su otvoreno i zatvoreno društvo - naglasio je Soroš.

Dok rat traje, tvrdi on, borba protiv klimatskih promena mora da bude druga na listi prioriteta, a eksperti kažu da kasnimo i da su klimatske promene na ivici da odu u nepovrat.

- To bi, u stvari, mogao da bude kraj naše civilizacije. Stoga moramo da mobilišemo sve resurse kako bismo brzo doveli rat do kraja - zaključio je Soroš.

Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost, za Alo! ocenjuje da ne bismo smeli da potcenimo opasnost koja proizlazi iz cinizma reči Džordža Soroša niti njegov politički uticaj na američke političke elite i spoljnju politiku SAD. 

CRNO NAM SE PIŠE Kontroverzni milijarder izneo zlokobnu prognozu: Soroš najavio kraj civilizacije!

Alo

 

- Ta njegova izjava odiše cinizmom i sad već neskrivenim rusofobnim pogledom na svet. Rusko-ukrajinski rat može predstavljati opasnost za nestanak civilizacije samo ukoliko Zapad ne bude želeo da se postavi kao konstruktivni partner u pokušajima pokretanja nekakvog mirovnog procesa koji bi doveo do mirovnog sporazuma. Ali, kao što vidimo, Zapad nije voljan za tako nešto, te nas očekuje višedecenijski rat u Ukrajini uz, naravno, mogućnost proširenja van granica Ukrajine. Međutim, iz svega što govori Soroš vidimo jedan zapadnocentrični pogled na svet, koji je iskazan isključivo u svrhu zaštite imperijalnih interesa SAD. 

UBITI NACIONALNO

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju iznosi stav da civilizacija sigurno neće preživeti najnovije događaje, ali ne civilizacija u pozitivnom smislu, već u najnegativnijem obliku: 

CRNO NAM SE PIŠE Kontroverzni milijarder izneo zlokobnu prognozu: Soroš najavio kraj civilizacije!

Alo

 

- Ono što se pretvorilo u anticivilizaciju, u nasilje nad porodicom, u odbacivanje nasleđa, u mržnju prema nacionalnom i državnom suverenitetu, u protivljenje identitetu, u pretvaranje ljudi u nekakve jedinke koje će u redovima da rade šta im se kaže, u svim oblastima života uplašene od sutrašnjeg dana, to više neće postojati u onakvom obliku i takvom imperativu kao što je bilo do početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Tako da je Soroš u pravu, ali ne na način na koji on misli da je u pravu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
ArmadiloFeniks

26.05.2022 09:09

Najhumaniji gest za ovo biće-lapot !

Rada

26.05.2022 09:17

Ako mislis da je civilizacija novac, onda si u pravu . Narod je digao glavu prema Bogu i samo ce ga njegova milost prosvetliti . Kapital koji poseduje tamna , zlocesta manjina ce sigurno propasti .

Nens

26.05.2022 14:35

Dokle ce ovaj covek ziveti i praviti sve nas debilima.