HAŠKI TRIBUNAL U CENTRU NOVOG SKANDALA Istražitelji pokušali da vrbuju Šešeljeve saradnike!
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Naime, predstavnici Mehanizma za krivične sudove pokušali su da stupe u kontakt sa Šešeljevim saradnicima tako što su ih pozivali na sastanke preko njihovih privatnih mejl adresa, a neke su čak zvali na njihove privatne telefone!

Kada su Šešeljevi saradnici odbili saradnju sa njima, stigao je nakaradno sastavljeni službeni poziv na saslušanje, a oni su dobili status osumnjičenih.

- Pre nešto manje od godinu dana, sekretar izvršnog odbora SRS Miroljub Ignjatović i ja dobili smo identičan mejl od Haškog tribunala. Mejl nam nije stigao na stranačke mejlove, već na privatne koje nikada nismo koristili u komunikaciji sa nekim institucijama. U mejlu nam je poručeno da im se javimo preko mejla ili navedenog broja telefona, da se sastanemo gde nama odgovara vezano za određene Šešeljeve knjige. Pošto im mi nismo odgovorili na mejl, onda su mejlovi stizali i ostalim kolegama, čak su ih i zvali telefonom. Njih su svrstali u "svedoke". Pošto im nismo odgovorili na mejlove, juče nam je stigao poziv da budemo saslušani kao osumjičeni. Od toga da je dobro da se sastanemo, popijemo kafu i popričamo, postali smo osumnjičeni - otkriva za "Alo!" Miljan Damjanović.

HAŠKI TRIBUNAL U CENTRU NOVOG SKANDALA Istražitelji pokušali da vrbuju Šešeljeve saradnike!

Foto: Printscreen SRS

 

Kaže da je policajcima koji su mu uručili poziv bilo jako neprijatno i da su bili veoma srdačni.

Podsećamo, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je meta Mehanizma za krivične sudove, pravnog naslednika Haškog tribunala. Njemu je u utorak uručen poziv za saslušanje o navodnom "kršenju pravilnika o neobelodanjivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka". Osim njega, na spisku se našlo još i sedam sadašnjih i bivših članova tima njegove odbrane: Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

Podsećamo, Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao skandaloznih 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku.

Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014.

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".

Juče je Šešelju i njegovim saradnicima policija uručila poziv da dođu na saslušanje pred istražiteljima Haškog tribunala zbog navodne sumnje da su "kršili pravilnik o neobelodanjivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading