HRVATI NEMAJU NI STIDA NI SRAMA Ustaše kidišu na Vučića jer ne da na poginulu srpsku decu
ATA Images

Da Hrvati nemaju ni časti ni obraza, nije nikakva novina. To se potvrdilo posle podizanja prve opužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, konkretno za masakr na Petrovačkoj cesti

Printscreen

 

U Hrvatskoj su se odmah svi digli na noge, vodi se stravična kampanja protiv srpskog naroda, a stvar je eskalirala dotle da su počeli da prete optužnicom protiv Aleksandra Vučića, ali je predsednik Srbije imao spreman brutalan odgovor zločincima iz Hrvatske. 

„Hrvati su poubijali Srbe koji su tamo živeli, a ne Srbi njih, Hrvati su proterali Srbe, a ne Srbi njih. Nikad nikoga nisam ubio, a oni jesu i to decu - rekao je pre neki dan Vučić kad su ga upitali da prokomentariše najavu Hrvata da će podići optužnicu protiv njega

Podsećanja radi, na Petrovačkoj cesti, kod mesta Bravsko na teritoriji Republike Srpske 1995. godine, u naletu hrvatskih "zračnih vitezova" poginulo je devet  civila, a među njima četvoro dece stare od 6 do 13 godina.

Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34), poginuli su tog kobnog dana, a još pedesetak osoba je ranjeno, ponajviše dece.

Za ovaj zločin optuženi su oficiri hrvatske vojske:

- Imra Agotić (1943), komandant hrvatskog RV i PVO, pomoćnik Glavnog štaba hrvatske vojske

- Josip Čuletić (1951), zamenik komandanta hrvatskog RV i PVO
- Danijel Borović (1958), komandant Prve Lovačke eskadrile hrvatskog RV i PVO
- Nepoznati pilot hrvatskog RV i PVO
- Nepoznati pilot hrvatskog RV i PVO

MAMINA RUKA KOJA ME GRLILA JE BILA KRVAVA Potresna ispovest devojčice sa Petrovačke ceste koja je ostala bez oca, majke i dede

 

Komentari (2)

Loading
Đorđije

25.05.2022 17:04

Mogu Vučiću da pljunu pod prozor. Naravno da treba podići optužicu protiv hrvackih junačina koji su pobili decu i sve Srbe u koloni.

Zeljko

25.05.2022 18:30

Hrvati misle da im je ovo Tadićevo vreme ili Koštuničino pa da će Srbija samo da klima glavom. Vučić ne želi da ćuti ni Hrvatima niti bilo kome.