ŠEŠELJU POLICIJA URUČILA POZIV Haška zver ponovo traži lidera radikala, na spisku još sedam Srba
Alo!/Masanori Jošida

Poziv je stigao i za sedam sadašnjih i bivših članova tima za pomaganje Šešeljeve odbrane pred Haškim tribunalom.

Naime, osam državljana Srbije haški istražitelji žele da ispituju o navodnom "kršenju pravilnika o neobelodanjivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka".

Na spisku su još i Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

Haški istražitelji nameravaju da razgovore sa sadašnjim i bivšim članovima Šešeljevog tima obave krajem juna, a sa Šešeljem prvog jula.

Podsećamo, Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao skandaloznо dugih 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku.

Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014.

Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".

SRS na Kongresu bira novog predsednika

Lider radikala izjavio je da nije povukao svoju odluku o povlačenju sa čela SRS. Šešelj kaže da će SRS na Kongresu izabrati novog predsednika.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

27.06.2022 20:05

Neka te američke sluge dođu u Beograd da sa svima razgovaraju, jer ako odu u Hag ti rasisti će ih zatvoriti uz izmišljene argumemte na više godina bez mogućnosti da im se nezakonski pritvor naplati, a o "izvinjavamo se" nema pojma!