SELAKOVIĆ U INDONEZIJI Razgovarao sa generalnim sekretarom ASEAN-a
Foto: Tanjug

Selaković je tokom razgovora kazao da je u pitanju 95 odsto uvoz Srbije iz zemalja članica ASEAN-a, ali da smo zainteresovani da se taj odnos promeni i da se naša saradnja ojača u brojnim oblastima.

Šef srpske diplomatije poručio je tokom razgovora da Srbija sa velikom pažnjom prati aktivnosti te asocijacije, sa kojom deli zajedničke vrednosti i političke principe, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

SELAKOVIĆ U INDONEZIJI Razgovarao sa generalnim sekretarom ASEAN-a

Foto: Tanjug

 

Kako je naveo, vrednosti i principi zasnivaju se na uzajamnom poštovanju nezavisnosti, suvereniteta, jednakosti, teritorijalnog integriteta i nacionalnog identiteta svih naroda, ali i na nemešanju u unutrašnje stvari drugih država, zalaganju za prevazilaženje svih razlika mirnim putem uz podsticanje sveobuhvatnog razvoja i napretka.

Selaković je upoznao sagovornika sa političkom situacijom u našem regionu, naročito sa rezultatima ekonomskih i infrastrukturnih reformi u Srbiji, prenevši jasno opredeljenje naše zemlje za produbljivanje saradnje i partnerstva sa tom asocijacijom.

VUČIĆ U DAVOSU: Niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima - Alo.rs

Naglasio je da je poseta Indoneziji početak ture tom regionu i da će se u narednom periodu nastaviti sa intenziviranjem kontakata i posetama zemljama članicama ASEAN-a.

Sastankom u sedištu ASEAN-a, Selaković je završio dvodnevnu posetu Džakarti, gde je juče razgovarao sa predsednikom Indonezije Ðokom Vidodom i ministarkom spoljnih poslova Retno Marsudi, kao i sa predstavnicima nacionalnih prehrambenih kompanija te zemlje.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading