HENRI KISINDŽER PONOVIO UPOZORENJE KOJE JE PRE NEKOLIKO DANA IZNEO VUČIĆ:  "Ako uskoro ne dođe do mira, Evropi preti još veći rat!"
TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Kisindžer je u ponedeljak ponovio reči koje je nekoliko puta izgovorio predsednik Srbije. Aleksandar Vučić je nekoliko puta upozoravao da trenutno niko ne želi mir, i da je situacija izuzetno teška za celu Evropu.

Bivši američki državni sekretar je u sklopu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sa njegovim osnivačem i izvršnim predsednikom Klausom Švabom (84) i tokom tog razgovora rekao da trenutno raspoloženje u svetu sugeriše da bi poraz Rusa bio fatalan za Zapad jer bi doveo do reorganizacije evropske hijerarhije moći.

EKSPERTI UPOZORAVAJU DA STIŽU MRAČNA VREMENA Svet na ivici kolapsa, rat u Ukrajini ima dalekosežne posledice

Doajen svetske diplomatije je dodao i da rat u Ukrajini ne bi smeo da traje još dugo, a posebno je podvukao da bi Zapad Ukrajinu trebalo da pritisne da prihvati uslove obustave vatre iako oni nisu u skladu sa njenim trenutnim ciljevima i situacijom na terenu.

- Pregovori moraju početi tokom iduća dva meseca jer će se inače stvoriti tenzije preko kojih se neće moći tako lako preći. Idealno, linija razdvajanja trebala bi biti povratak na prethodno stanje stvari. Insistiranje na nastavku ratovanja pošto prođu ta dva meseca ne bi dovelo do slobode Ukrajine, već do novog rata protiv same Rusije - rekao je Kisindžer.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading