NEBOJŠA BAKAREC Šta je gore, nezadovoljnik ili nezahvalnik?
Foto: privatna arhiva

Njegov autorski tekst prenosimo u celosti.

"Stara narodna izreka kaže „Hrani kuče da te ujede“. Bez obzira na tu izreku, treba pomagati ljudima. To rade predsednik Vučić i Srpska napredna stranka, već deset godina.

Uzdižu Srbiju, grade Srbiju, zapošljavaju Srbiju. Jedan od onih kojima je SNS pomogao je i bivši sportista (skok u dalj) Andreja Marinković. On ima 57 godina i kaže da je ekonomista po struci. U izjavi za list „Kurir“ 09.11.2018. godine, Marinković kaže „da ima diplomu Fakulteta za menadžment“. U izjavi za list „Novosti“ 02.12. 2014. kaže da je završio prvo Višu poslovnu školu, a onda i Fakultet za menadžment. Andreja Marinković je 1982. godine bio mlađi juniorski šampion SFRJ skokom u dalj od 7,77m. Kao član AK „Crvena zvezda“ osvojio je ekipni kup šampiona 1989., skokom u dalj od 7,84m. Tada je Atletski klub „Crvena zvezda“ osvojio evropsko ekipno prvenstvo.

Jedine olimpijske igre na kojima je učestvovao Marinković, su one u Atlanti 1996. Tada je Marinković u skoku u dalj, osvojio neslavno 41. mesto, lošim skokom od 7,17m i uz dva prestupa.

NEBOJŠA BAKAREC Šta je gore, nezadovoljnik ili nezahvalnik?

Foto: privatna arhiva

 

Nisu baš pohvalna dva ranija intervjua Andreja Marinkovića. Prvi, za „Novosti“ 02.12.2014. i drugi za „Kurir“ 09.11.2018.

Prvi intervju u „Novostima“ ima naslov: „Nekadašnji vrhunski atletičar bez posla i na ulici“. Iz tog intervjua saznajemo da je Marinković nezaposlen od sredine 2013. i da živi kod prijatelja, jer nema novca da plati najam stana. On kaže u tom intervjuu: „Da mi nije jednog prijatelja kod kojeg spavam besplatno, sad bih bio na ulici. Godinu i po dana ne mogu da se zaposlim. Ranije sam iznajmljivao stan, a sad nemam para za to“. U intervjuu kaže da je poslednji put radio u jednoj privatnoj firmi. Ne kaže zbog čega više ne radi u toj privatnoj firmi.

Drugi intervju, dat četiri godine kasnije, je mnogo dramatičniji. List „Kurir“ od 9.11.2018. objavljuje tekst pod naslovom „BIVŠI OLIMPIJAC NEMA POSAO, NE MOŽE DA PLATI STAN Hoću da se spalim, dođite u nedelju da gledate!“. U tom intervjuu Andreja Marinković je najavljivao da namerava javno da se spali u nedelju 11.11.2018.

U izjavi za „Kurir“ Marinković kaže: „Nemam drugo rešenje, ne znam više šta da radim. Ostaje mi da uzmem kantu benzina i da se spalim negde ispred neke institucije, a to ću učiniti u nedelju. Radio sam nešto u preduzeću Univerzijada, ali i sami znate kako se to završilo. Blokirani su računi“. Iz ovog intervjua saznajemo da je Marinković bio zaposlen u preduzeću „Univerzijada“.

Od samospaljivanja tj. samoubistva, Marinkovića je spasila Srpska napredna stranka. To potvrđuje predsednik Opštinskog odbora SNS Vračar, gospodin Nenad Đorđević u saopštenju od 23.5.2022. u kome kaže: „Andreja Marinkovića smo zaposlili u opštinskoj upravi posle teksta iz 2018. godine koji je objavljen u jednoj dnevnoj novini, u kome je pretio da će da se zapali bezinom i da se ubije. Bilo nam je žao da je jedan bivši sportista sebe doveo u takvu situaciju i ponudili smo mu posao“.

Dakle, od decembra 2018. Andreja Marinković radi u opštini Vračar. Svaka čast SNS-u i opštinskom odboru Vračar. Spasili su život jednom očajnom čoveku i zaposlili su ga!

NEBOJŠA BAKAREC Šta je gore, nezadovoljnik ili nezahvalnik?

Foto: privatna arhiva

 

I sada dolazimo do sasvim sramnog intervjua Andreja Marinkovića koji je objavljen u listu „NOVA“ 23.5.2022. pod naslovom „Naprednjaci su me prijavili na lažnu adresu“. Sam Marinković kaže da je intervju listu „NOVA“ dao da bi se osvetio zbog toga što je ostao bez posla u opštini Vračar. Na početku intervjua novinarka Jelena Jelovac kaže: „Marinković ostaje bez posla bez ikakvog objašnjenja i to ga je, kako kaže za naš list, navelo da o svemu javno progovori“. Da se sveti, tačnije. To u intervjuu potvrđuje i sam Martinović koji kaže: „Prošlog meseca meni ističe ugovor, i samo ga prekidaju bez ikakvog objašnjenja“.

U intervjuu listu „NOVA“ Marinković krije da je javno u medijima, pretio samoubistvom 2018. i da ga je spasila SNS, tj. opštinski odbor SNS Vračar te 2018. Iz intervjua listu „NOVA“ saznajemo sledeće (ne baš pohvalne) činjenice koje navodi sam Marinković.

Činjenica 1. Marinković je od 2003. do 2016. godine bio član DS. Od 2016. do danas je član SNS. Dakle, preleteo je iz DS u SNS.

On za „NOVU“ kaže: „Bio sam i 2003. godine u Demokratskoj stranci“. Nešto ranije novinarka Jelovac prenosi Marinkovićevu izjavu da je član SNS od 2016. godine, i kaže: „Pre šest godina odlučuje da se priključi Srpskoj naprednoj stranci“. Marinković kaže da je 2016. bio zaposlen u Sportskom savezu i kaže: „U SNS se nisam učlanio da bih dobio posao, jer sam tada bio zaposlen u Sportskom savezu“. Međutim, iz dva intervjua Marinkovića data „Novostima“ 2014. i „Kuriru“ 2018. saznajemo da je on bio nezaposlen i 2014. i 2018. godine, kada je pretio samoubistvom. Iz ovoga se vidi da su Marinkovićeve izjave iz 2014. i 2018. nesaglasne sa izjavom listu „NOVA“ iz 2022. u kojoj kaže da je 2016. bio zaposlen (tada se učlanio u SNS).

Činjenica 2. Marinković tvrdi da je ranije bio zaposlen u Crvenoj zvezdi kao sekretar, u marketingu Crvene Zvezde, u dve privatne kompanije kao menažer, u Univerzitetskom sportskom savezu, a ranije u intervjuu „Kuriru“ 2018. Marinković kaže da je bio zaposlen i u preduzeću „Univerzijada“. I konačno znamo da je Marinković radio i u Opštini Vračar. Dakle, Marinković je po sopstvenim izjavama radio na sedam poslova, kod šest poslodavaca. Svaki put je izgubio posao. Treba pitati Marinkovića zbog čega je sedam puta izgubio posao?

Činjenica 3. Marinković kaže da godinu dana nije dolazio na posao u opštini Vračar. On to objašnjava ovako u intervjuu za NOVU: „Tad je već počeo moj sukob sa rukovodstvom opštine (…) i završilo se na toma da su mi pre godinu dana rekli da nema razloga da dolazim na posao“. Marinković ne pruža ni jedan dokaz za ovu tvrdnju. Tvrdnja, „reče mi jedan čoek“ da ne dolazim na posao (a da primam platu), zvuči sasvim prozirno, neverovatno i neistinito.

Činjenica 4. Marinković iznosi neistinu da je bio lažno prijavljen na nekoj adresi, a to je ono što najviše interesuje list „NOVA“. Marinković kaže: „Jedan sam od onih koji su uoči ovih izbora prijavljeni na opštini Vračar, iako tu ne živim. Nemam nikakve veze sa tom adresom“. Da je ovo neistina, navodi nas činjenica da Marinković ne navodi tu adresu na kojoj je „lažno“ prijavljen. Drugo, ni Marinković ni list „NOVA“ ne pružaju ni jedan dokaz koji bi potkrepio njihove tvrdnje. Da je sve ovo neistina, potvrđuje i nastavak intervjua. Na pitanje „NOVE“ – „kako se to uopšte radi, da se čovek bez dozvole vlasnika stana i ikakve dokumentacije „zavede“ kao stanar na nekoj adresi“, Marinković odgovara: „Iskreno, ne znam…“. Neistine slične ovima, koje iznosi Marinković, iznosio je deo opozicije još od beogradskih izbora 2018., i u kampanji za ove izbore 2022. Svaki put su se tvrdnje o ogromnom broju lažno prijavljenih pokazale kao neistinite. Da je to i sada neistina potvrđuje i sam Marinković koji iznosi istovetnu neistinu, ne pruža bilo kakav dokaz (čak ni adresu na kojoj je navodno lažno prijavljen), i koji na pitanje, kako se to radi, odgovara sa „ne znam“!?!

Nenad Đorđević demantovao laži Andreja Marinkovića - Alo.rs

Činjenica 5. Marinković tvrdi da su sve te stvari radili i DS i SPS, ranije. Podsećam, da je Marinković bio član DS od 2003. Marinković kaže: „I nije to ništa novo, ovo se radilo i ranije u DS, SPS. Radio je i DS, rade i sada, to radi svaka vlast“.

Pouzdano se zna, u poslednjih deset godina, da SNS postupa potpuno drugačije i bolje od prethodnih vlasti DS. SNS se bori protiv partokratije, i stvarno, a ne fiktivno, zapošljava ljude. Međutim, Marinković postaje dragocen svedok o tome šta je sve nezakonito radila njegova prethodna stranka DS, čiji je on član bio od 2003. do 2016. kada je preleteo u SNS.

Na neistine Marinkovića odgovorio je opštinski odbor SNS Vračar i njegov predsednik Nenad Đorđević, koji su saopštili: „Povodom izjava Andreja Marinkovića koje je danas dao u jednim dnevnim novinama, kao predsednik opštinskog odbora SNS Vračar odgovorno tvrdim da nije govorio istinu. Andreju Marinkovića smo zaposlili u opštinskoj upravi posle teksta iz 2018. godine koji je objavljen u jednoj dnevnoj novini u kome je pretio da će da se zapali bezinom i da se ubije.

Bilo nam je žao da je jedan bivši sportista sebe doveo u takvu situaciju i ponudili smo mu posao. Netačno je da je Marinković prijavljen na Vračaru pre ovih izbora. On se nalazi na biračkom spisku nekoliko godina ranije. Kada smo kod biračkog spiska za gradske izbore, na Vračaru je 2022. godine bilo prijavljeno 63.272 birača, a četiri godine ranije bilo je 63.716 što znači da je na ovim izborima bilo 444 birača manje. Marinković je rekao da je na devetom spratu opštine Vračar prijavljeno 3.000 birača.

To je nemoguće jer se prebivalište prijavljuje u MUP-u, tako da je to nova laž. Na kraju, razumem potrebu medija za senzacijom ali je ružno što su zloupotrebili stanje u kome se nalazi ovaj čovek, a koje isto kao 2018. godine kada je pretio da će da se zapali. Opštinski odbor SNS Vračar poziva tužilaštvo i policiju da odmah istraže sve navode Marinkovića. Tako će se najbolje utvrditi kakve je laži iznosio“.

Gospodinu Marinkoviću, želim sve najbolje. Želim mu da pronađe novi posao na kome će se zadržati do penzije. Nadam se da više neće pretiti samospaljivanjem. I ponoviću, svaka čast SNS-u i opštinskom odboru Vračar. Spasili su život jednom očajnom čoveku i zaposlili su ga! A to što im taj čovek na učinjeno dobro, vraća zlom, ide samo na dušu tom čoveku."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading