BELKISA CRNOVRŠANIN PROGOVORILA O VEZI SA MUAMEROM ZUKORLIĆEM: Odana sam žena, muftijine pare mi ne trebaju!
Belkisa Crnovrašnin - Instagram

Ovim rečima oglasila se Belkisa Crnovršanin (31) za koju su pojedini mediji tvrdili da je treća supruga muftije Muamera Zukorlića, nakon čije smrti su mnogi porodični problemi ugledali svetlost dana. Ona, ipak, nije demantovala da je bila u šerijatskom braku sa Muamerom Zukorlićem, već je samo odbacila tvrdnje da je od njegove porodice tražila deo imovine.

Novopazarska novinarka, koja je dve decenije mlađa od Zukorlića, navela je da su tvrdnje pojedinih medija da živi na visokoj nozi i da joj je muftija Zukorlić poklonio skupoceni automobil netačne i da iza cele igre stoje ljudi koji su njoj poznati.

- To je surova zloupotreba određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja (smrti) uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije. Svima su poznate okolnosti u porodici Zukorlić, o tome su svi saznali iz medija. Namera učesnika i učesnica u ovome je da se zlopupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo i privatnost kako bi dodatno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose u porodici Zukorlic. A sve to iz ličnih razloga koje imaju za cilj osvetu porodici Zukorlić, navela je Belkisa Crnovršanin koja dodaje da je primorana da se oglasi u medijima.

BELKISA CRNOVRŠANIN PROGOVORILA O VEZI SA MUAMEROM ZUKORLIĆEM: Odana sam žena, muftijine pare mi ne trebaju!

Printskrin

 

Ova novinarka ističe da nikada nije želela da govori za medije o tome da li je bila u braku sa Muamerom Zukorlićem, bez obzira što se o tome godinama pričalo u pojedinim krugovima.

- Da li sam bila u šerijatskom braku sa muftijom Muamerom Zukorlićem, o tome nisam nikada htela da govorim za medije, iako nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namera zlonamernih pojedinaca i pojedinki koji tvrde da sam tražila bogatstvo. Biram istinu - kazala je ona.

Podsetimo, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji demantovao je juče pisanje pojedinih medija, a takve tekstove ocenio je lažima koje zadiru u privatni život akademika Zukoirlića.

- Nijedna ženska osoba nije dolazila u Mešihat kako bi nam pokazala venčani list. Takvi tekstovi su lažni i bestijalno zadiru u privatni život bošnjačkog velikana, akademika, muftije Muamera Zukorlića, a objavljeni su sa ciljem da ga diskredituju. Ovakva negativna kampanja na lik i delo akademika Zukorlića, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze rezultate koji su, zaslugom Muamera Zukorlića, postignuti na polju odnosa između Bošnjaka i Srba - saopštio je Mešihat Islamske zajednice.

Do zaključenja ovog teksta najstariji sin Muamera Zukorlića, Usama, nije se oglašavao povodom tvrdnje da je njegov otac imao treću suprugu.

Elma: Sve što je od mene
zahtevao ispunila sam

BELKISA CRNOVRŠANIN PROGOVORILA O VEZI SA MUAMEROM ZUKORLIĆEM: Odana sam žena, muftijine pare mi ne trebaju!

Elma Elfić Zukorlić - Privatna arhiva

 

Druga supruga Muamera Zukorlića, Elma, je navela da privatnost njenog supruga „treba da ostane privatna stvar.“

- Muftija je bio dobar čovek i musliman, osećajan sin, pouzdan saradnik i partner, divan suprug i otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, koju je držao ispod nivoa vodostaja za decu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka. Za života je u javnosti ponosno demonstrirao gde se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se dokazujem. Sve što je od mene zahtevao ispunila sam za vreme njegovog života - rekla je ona i dodala da je sigurna da je njen suprug Muamer Zukorlić ispoštovao sve verske propise, ukoliko je tačna informacija da je on imao treću suprugu koja je dve decenije mlađa od njega.

- Što se ove situacije tiče, ukoliko je istina, ubeđena sam da je muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke. Nadam se da on ne čuje i ne vidi šta se sve dešava nakon njegovog preseljenja (smrti) - kazala je Elma Elfić Zukorlić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srđan

24.05.2022 12:05

Pa se cude sto je umro od srca dobro je i dogurao koliko ih je menjao