MINISTAR GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE Pošao poslom pa prezalogajio u kolima
Foto: Printscreen/instagram

Momirović je u saopštenju naveo da je zadovoljan rezultatima i dinamikom radova na projektu obilaznice oko Beograda, saopštio je njegov kabinet.

U planu je da tunel završimo u narednom periodu i time priču staru više od trideset godina pošaljemo u istoriju", rekao je on, tokom obilaska radova na sektoru 5 obilaznice oko Beograda, kod tunela Straževica.

Rekao je da očekuje da će do 15. juna taj deo obilaznice biti pušten u saobraćaj, a da će u narednih šest do osam meseci za saobraćaj biti otvoren i sektor 6.

Prema njegovim rečima, time će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena.

Istakao je da će time biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će, kako je rekao, znatno smanjiti aerozagađenje u Beogradu i uticati na ekonomski prosperitet Srbije.

Saobraćajni tunel Straževica je dugačak 733 metra, a počeo je sa izgradnjom februara 2019. rekao je odgovorni izvođač radova za tunele i mostove Jovica Radić.

Dodao je da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu i da su "sve poteškoće prevaziđene".

https://www.instagram.com/p/Cd2jNC9Mvy-/?utm_source=ig_web_copy_link

Najavio je da će "narednog meseca tunel Strževica kao i ceo sektor 5 (obilaznice oko Beograda) biti pušteni u probni rad".

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo projekat realizuje u saradnji sa Putevima Srbije, kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China Ltd" i azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt".

 

 

Komentari (0)

Loading