HRVATI PRETE I OPTUŽNICOM PROTIV VUČIĆA: Sramne ucene iz Zagreba zbog postupka Srbije za zločin na Petrovačkoj cesti
Foto: Alo.rs

Ta optužnica, kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije "Oluja", je predata Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

Ta odluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokrianjem puta u EU.

U najnovijem tekstu hrvatskog "Jutarnjeg lista" posebno se ističe plan potpredsednika "Mosta" Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU - rekao je Grmoja.

- Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini poticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije - rekao je on.

Podsećamo, ovo nije prvi put da se u hrvatskim medijima plasiraju laži o predsedniku Vučiću. 

Tako je krajem prošle godine u hrvatskim medijima objavljen iskaz “svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem. 

Ipak, istina je da Vučić za vreme rata 1991. nikada nije bio u Hrvatskoj, kao i da se u tom periodu nije bavio politikom, već je bio student.

Komentari (0)

Loading