VULIN: Rusija nas nije bombardovala i nije tražila da priznamo Kosovo i Metohiju
Foto: Tanjug

- Rusija nas nikad nije bombardovala, nije trazila da priznamo Kosovo... Morate da vodite računa o vasim interesima. Znam, predstavnici velikih sila će reći ''ne gledajte u prošlost''.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je on državnik, slobodni lider, što je apsolutna istina. Većina lidera u EU su suvereni, kao da vladaju teritorijama, a ne državama - rekao je Vulin.


On je izrazio divljenje predsedniku Srbije, rekavši da niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost koju Vučić demonstrira.

Vučić sutra sa Kristoferom Hilom - Alo.rs

- Vučić je bio jasan, rekao je da ćemo voditi računa o sebi, svom obrazu, prošlosti, budućnosti. Ne možemo da zaboravimo da je Rusija sprečila rezoluciju Velike Britanije iz 2015. godine u Ujedinjenim nacijama, da su Srbi genocidan narod. Ne znam odakle predsedniku Vučiću ta hrabnost, niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost.

Znam lično koliko on trpi, hvala mu na tome - dodao je Vulin.

Vulin je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji.

- Da li bi uvođenje sankcija Rusiji nešto promenilo u ekonomiji Rusije? Ne bi. Zašto se toliko insistira na tome? Zašto se, onda, ne kaže:

- Vi, Srbi, ne možete da birate prijatelje, mi ćemo da vam odaberemo. One ranije pritiske koje sam video u Briselu, to je ništa naspram onoga što se sada dešava prema našoj zemlji - istakao je Vulin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading