LUDILO SE NASTAVLJA Dojave o tempiranim bombama sada i u bolnicama!
Foto: Alo!

Posle škola, tržnih centara i drugih objekata, juče su stigli preteći mejlovi o navodnom eksplozivu KBC „Dr Dragiša Mišović“, Gradskoj bolnici i Ginekologiji na Zvezdari, Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, ali i u Kliničkom centru Vojvodine. Prethodno‚ dojave su stigle i za nekoliko srednjih beogradskih škola, Visoku škole elektrotehnike i računarstva, bazen „Tašmajdan“...

Na VMA stigao je preteći mejl s porukom o sedam postavljenih eksplozivnih naprava

NA DRUGOM SPRATU

„Svaki od eksplozivnih uređaja tempiran je i sadrži po kilogram plastičnog eksploziva C4. Da bismo učinili zagonetku zanimljivijom, daćemo vam još jednu dojavu - dve od tih sedam naprava se nalaze u kanti za medicinski otpad, a jedna je negde na drugom spratu“, stajalo je u poruci.

Kontradiverzione ekipe policije sa psima obučenim za pronalaženje eksploziva odmah su se zaputile u sve pomenute bolnice. Evakuisani su svi osim ležećih pacijenata i osoblja koje brine o njima.

Kako su za Alo! naveli u KC Vojvodine, odmah su preduzete sve mere za zaštitu hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih, kao i onih kojima je bilo potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje.

- Ipak, dojava je u znatnoj meri otežala rad KCV - istakli su za naš list.

U dojavi upućenoj „Mišoviću“ nije bilo navedeno na koji deo klinike se ona odnosi, pa je policija detaljno pretražila celu bolnicu. Kako je rekao prof. dr Predrag Savić, pomoćnik direktora te klinike, pacijente nisu nigde pomerali pacijente.

- Nemamo ni gde da ih evakuišemo. Kontradiverziona ekipa uradila je svoj posao, sve se čini po pravilima službe - istakao je Savić.

IMA I PSIHOPATA

Govoreći o mejlu koji je upućen KBC „Zvezdara“, prof. Petar Svorcan, direktor te ustanove, rekao je za Alo! da je njima dojava stigla oko podneva.

LUDILO SE NASTAVLJA Dojave o tempiranim bombama sada i u bolnicama!

Alo

 

- Obaveštene su nadležne službe i započeta kontradiverziona inspekcija u skladu s protokolom. Odmah su preduzete sve aktivnosti u skladu s procedurama predviđenim za takve situacije - naveo je Svorcan.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, objašnjava da su glavne dojave deo specijalnog rata, ali da ima i ljudi u Srbiji koji se na to nadovezuju:

- Uvek kad se ovako nešto dešava, jave se i psihopate koje se uključuju u tu histeriju. Oni to rade da bi sebi dali na značaju.

Inače, juče su zagrebačka i prištinska policija objavile da su u ta dva grada prijavljene bombe u tržnom centru, odnosno u jednoj školi.

Uhapšen bombaš iz Bajine Bašte

Policija je uhapsila I. K. (22) iz Bajine Bašte koji je prekjuče telefonom pozvao dežurnu službu i prijavio da je u Policijskoj upravi u Kragujevcu postavljena bomba. Policija je odmah po prijavi zaposlene evakuisala, a nakon kontradiverzionog pregleda, utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Šta je sve do sada bilo na meti

- avioni Er Srbije

- beogradski i niški aerodrom

- škole

- vrtići

- tržni centri

- sportski centri

- mostovi

- saobraćajnice

- firme

- poslovne zgrade

- medijske kuće

Ima nas 200, udružili smo se s Albancima

Juče po podne je poslat još jedan preteći mejl, ovog puta na ćirilici, sa spiskom od nekoliko desetina objekata i pretnjom da će bombe eksplodirati tačno u 17 časova. Na spisku su, između ostalih objekata, bile ambasade Rusije, Belorusije, Kine, Irana, Kube, kao i „Er Srbija“, kancelarija „Turkiš erlajnsa“, aerodromi, tržni centri... 

Bombe, kako se tvrde u mejlu, imaju veliku razornu moć, napravljene su od 500 kilograma eksploziva C4 i 1.000 kilograma đubriva koje se koristi za izradu bombi.

„Srbija nastavlja da podržava Rusiju, terorističku naciju koja je uništila moju zemlju zajedno sa drugima. Rusija neprestano teroriše svet i mi nećemo tolerisati ovo sranje. Srbija je odbila da osudi postupke Rusije i, što je još važnije, odbija da sankcioniše Rusiju. Srbija je ruski portal u zapadni svet, omogućava letove i nastavlja da održava rusku ekonomiju na površini. Svi ste vi kukavice i svi ćete platiti za ovo“, stoji u pretećoj poruci, u kojoj se još navodi da „naš tim čini 200 članova u nekoliko gradova Srbije, među kojima ima i Albanaca“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading