MEDOJEVIĆ UDARIO PO DRITANU Abazović obmanjuje javnost i iznosi neistine
Foto: Ilustracija

"Abazović nastavlja da radi ono što jedino zna. Da obmanjuje javnost i iznosi neistine. Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu reč o mogućem proširenju EU sa novim članovima", napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

On kaže da niko od funkcionera EU nije rekao nijednu reč o članstvu Crne Gore u EU niti o mogućim rokovima i datumima.

"Na nivou EU ne postoji nijedna aktivna inicijativa za nastavak proširenja EU novim članovima. Ključni protivnici proširenja EU na Zapadni Balkan bili su Nemačka, Francuska i Holandija koji su blokirali svaku priču na tu temu", naveo je Medojević.

Naprotiv, jedina aktivna politička inicijativa je formiranje neke vrste političkog saveza EU sa zemljama kandidatima, i podsticanje neke vrste regionalne saradnje u oblastima kao što su politička saradnja, bezbednost, saradnja u energetici, transportu, ulaganje u infrastrukturu ili kretanje ljudi.

"U situaciji kada se EU suočava sa dramatičnim posledicama rata u Ukrajini i ekonomskog, finansijskog i trgovačkog rata sa Rusijom i energetskom krizom, šanse da se ponovo pokrene proces proširenja u Briselu su nikakve", tvrdi Medojević.

On kaže da je druga regionalna incijativa koju pokreću SAD Otvoreni Balkan koja bi trabalo da olakša međusobnu ekonomsku saradnju i poslovanje privrede.

"Ovu inicijativu odbija DPS i njegovi sateliti koji su odavno u regionalnoj koalciji protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve i čija je uloga da destabilizuje Srbiju i osnaži pritisak na njenu vojnu i političku neutralnost Srbije u odnosu na rat u Ukrajini", naveo je Medojević.

Komentari (0)

Loading