PREPISANO I PREVEDENO Jeziva pretnja bombama u Srbiji  kopija reči masovnog ubice dece iz Rusije: Teroriste inspirisao zločinac iz Perma
Alo

Reč je o tragičnom prošlogodišnjem događaju, kada je napadač Timur Bekmansurov (18) ubio osam i ranio 19 studenata državnog univerziteta iz tog mesta, pucajući iz pištolja. Pre toga napad je na društvenim mrežama najavio porukom čiji je sadržaj ne baš vešto preveden i iskorišćen za pokušaj izazivanja haosa u Srbiji.

„Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko nas samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku“, glasi ova kopirana poruka.

PARALISATI ŽIVOT

Kako za Alo! kaže stručnjak za terorizam i bezbednost Miroslav Bjegović, lista mesta koja će se naći na udaru ovakvih dojava verovatno će biti proširena.

- Tu bi se mogli naći gradski i međugradski prevoz, stadioni, bolnice, vojna postrojenja, fabrike namenske industrije, sva velika okupljanja, širok je spektar. Cilj je da građani steknu osećaj nesigurnosti, da pomisle da njihov sistem bezbednosti ne može da ih zaštiti, pa da to izazove određenu vrstu nezadovoljstva i nemira. Ide se na to da se parališe normalno funkcionisanje izazove nezadovoljstvo stanovništva - ocenjuje naš sagovornik.

Premijerka Ana Brnabić juče je istakla da je sve ovo deo pritisaka na našu zemlju zbog neuvođenja sankcija Rusiji, koji su svakog dana sve teži i jači, koji skupo koštaju Srbiju, ali je to cena naše slobode i slobodnog odlučivanja. Ona je kazala da jače pritiske mogu da primete i građani i to, ako ni kroz šta drugo, onda kroz svakodnevne dojave o bombama koje su postale bezobzirne.

- To nije nimalo naivno ni slučajno, i pažljivo je planirano iz inostranstva. Ono što je pokazalo zasigurno da se radi o dojavama iz inostranstva jeste i dojava u beogradskom tropikarijumu. Beogradski tropikarijum je toliko mali, ali je neko ko nije odavde gledao, ne znajući to, šta bi sve mogle da budu atrakcije u Beogradu gde mogu da budu turisti, veliki broj ljudi - ukazuje premijerka.

DOBRO OPREMLJENI

Stručnjak za eksplozive Dušan Tošić kaže da su, uprkos tome što je bezbednosni sistem bio prenapregnut, kontradiverzioni timovi MUP uspeli sve da provere. Kako je objasnio, oni su dobro opremljeni detektorima koji otkrivaju metal, eksploziv, otrovne materije i druge opasne supstance, kao i da imaju pse obučene da traže eksploziv.

I JUČE DOJAVE O BOMBAMA

Niz dojava o postavljenim bombama je nastavljen i juče. Spisak meta je poduži: TC „Rajićeva“ i „Big Rakovica“, Banjica, Karaburma, Ada Mol, SC Olimp na Zvezdari, studentski dom „Mika Mitrović“ na Voždovcu... Zaposleni i građani koji su se u tom trenutku našli na ovim lokacijama evakuisani su odmah po dojavi.

Preteći mejl stigao je i na redakciju portala Telegraf.rs. Prenosimo deo poruke:

"Nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje moj narod i uništava moju zemlju. Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sledeće lokacije u Beogradu“.

Na spisku lokacija nalaze se svi beogradski mostovi, tržni centri, nekoliko studentskih domova, Vojna akademija, Predsednikova kuća, Kula Nebojša, zoološki vrt, stadioni, aerodrom, železničke stanice, kao i beloruska, ruska i kineska ambasada. Na kraju pretećeg teksta navodi se i da je voda u beogradskom vodovodu otrovana.

 

 

Iskoristili Vučićevu posetu UAE

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se pokušaj izazivanja velikog haosa korišćenjem lažnih dojava desio upravo u danu kada predsednik Aleksandar Vučić nije bio u Srbiji. Šef države je, naime, otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) da bi izrazio saučešće novom lideru te zemlje i velikom prijatelju Srbije šeiku Muhamedu bin Zajedu zbog smrti njegovog prethodnika šeika Kalifa bin Zajeda. 

 

Vulin i Ružić: Protiv Srbije specijalni rat

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete Brankom Ružićem o dojavama o bombama u velikom broju škola na teritoriji Beograda. 

Vulin je istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema. Ružić je zahvalio Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom ovih događaja.

- Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih, i to nećemo ugrožavati - poručio je Ružić.

PREPISANO I PREVEDENO Jeziva pretnja bombama u Srbiji  kopija reči masovnog ubice dece iz Rusije: Teroriste inspirisao zločinac iz Perma

Alo

 

 

 

Sad nam prete i Anonimusi

Na Tviter nalogu Unknown (Bezimeni), koji se predstavlja kao jedan od pripadnika svetski poznate hakerske grupe Anonimus, pojavio se snimak sa pretnjama Srbiji. U opisu snimka stoji da autor ima važnu poruku za Srbiju:

„Zdravo, Srbijo. Vi aktivno podržavate Rusiju u njenim krvavim i terorističkim akcijama prema Ukrajini. Nije vas briga za ljudske žrtve i jadnu ukrajinsku decu i zato ste vi naša sledeća meta. Želim da vam postavim pitanje: Da li ste stvarno toliko glupi ili ne? Ali to nije važno u ovom trenutku, samo očekujte našu osvetu zbog svoje zaslepljenosti i gluposti. Mi smo Anonimusi, ne zaboravljamo i ne opraštamo. Očekujte nas.“

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading