ZA SRBIJU NEMA PRAVDE I POŠTOVANJA REZOLUCIJE 1244 Brnabić ukazala na sramno licemerje Zapada i G7
Foto: Printscreen

Premijerka Brnabić se tim povodom oglasila na svom Tviter nalogu.

Brnabić se istakla da u dokumentu Polisi Pejpera sa sastnka G7, kao rešenje za svaki problem ili krizu podseća na poštovanje rezolucija SB UN, dok za Srbiju i rezoluciju 1244 o takvom poštovanju nema ni pomena.

- Trivia: U dokumentu (Policy Paper) sa sastanka G7, kao rešenje za svaki problem/krizu na svetu podseća se na poštovanje rezolucija SB UN. U slučaju Libije, traži se puno poštovanje rezolucija UNSB 2629, 2571, 2570 i 2292; u slučaju Sirije 2254 i 2118; u slučaju Irana 2231, itd. Samo u slučaju Srbije nema pomena o UNSBR 1244. Zato što su je svi iz G7 prekršili. Ovo pokazuje kompleksnost situacije i težinu položaja SRB koja poštuje međunarodno pravo i UN, uključujući i osnovne principe nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država.

 

 

Da podsetimo, nakon trodnevnog sastanka grupe G7, ministri spoljnih poslova zemalja članica stavili su pred Srbiju nemoguće uslove, tražeći da se Srbije sa tzv. Kosovom solidariše i poštuje sve prethodne sporazume, kao i da uvede sankcije Rusiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading