DOJAVE O BOMBAMA NIMALO NAIVNI PRITISCI Brnabić ukazala na jedan detalj koji pokazuje da stižu iz inostranstva
Printscreen

Pritisci na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji su sve jači, ali već 82 dana odolevamo i jedina smo zemlja u Evropi koja nije donela odluku o uvođenju sankcija, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Uvela ih je čak i stalno neutralna Švajcarska i Bosna i Hercegovina, iako se za to nisu pitali svi oni koji za to treba da se pitaju u skladu sa ustavom BiH. Ogomni su i užasni pritisci koje trpimo i svaki dan su teži, jači i gori. To potpuno jasno vide i svi naši građani, ako ni kroz šta drugo, onda kroz sve ove dojave o bombama koje su postale toliko bezobzirne i brutalne da sada targetiraju i decu u školama – kaže premijerka.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Od Kvinte očekujem da ne podrži zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope

Objašnjava da su ove dojave takođe vid pritiska koji dolazi iz inostranstva, a sve zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

- Ovaj pritisak nije nimalo naivan i nije slučajan, već je zaista dobro pripremljen i pažljivo planiran. Jedan detalj meni pokazuje da sve to dolazi iz inostranstva: dojava na adresi beogradskog Tropikarijuma. Tropikarijum je toliko mali, privatan je, i gotovo niko ne zna gde je. Neko je gledao šta bi sve mogle da budu atrakcije u Beogradu, gde bi sve mogli da budu turisti i veliki broj ljudi. To govori da je neko planirao napade i da to dolazi iz inostranstva. Nikome iz Srbije ni na kraj pameti ne bi pao beogradski Tropikarijum – kaže premijerka za „Novo jutro“.

Dojave su, dodaje, deo hibridnog rata koji pre svega udara na psihu građana, ali i „najbezobzirnije na bezbednost dece“.

- Ovo je ogroman pritisak na nas kao vlast da pokažemo da to tako ne može i da neće proći. Ovo je i finansijski pritisak na Srbiju jer sve to mnogo košta. Košta i roditelje koji moraju da prekinu svoj posao, da odu po decu – rekla je premijerka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
Tara

17.05.2022 13:41

Srbija je jedina država u Evropi koja je odbila da uvede sankcije Rusiji,nije podlegla pritiscima Zapada i zato sada trpimo posledice i suočavamo se sa velikim problemima. Ne može da prođe dan bez lažne dojave o bombama,to ne može biti slučajnost.

Milica

17.05.2022 13:54

Brutalnost stranih sila i pritisci koje vrše na Srbiju su svakim danom sve jači i minstruozniji, ali to neće proneniti naš stav prema Rusiji.

Sunce

17.05.2022 16:03

Zbog svojih principa i stavova, danas je Srbija izložena strašnoj represiji velikih sila. Ali, nema te sile pod kojom će Srbija pogaziti sebe.

stevo

17.05.2022 17:43

Pritisak na Srbiju je veliki i svesni smo da ce biti jos vise pritisaka u narednom periodu,ali mi necemo podpasti uticaju zapada

zazaba

17.05.2022 18:38

Zaista nije nimalo smesno ovako se poigravati sa necijim zivotima. To su nasa deca pre svegha, njih treba da zastitimo

Zečica

17.05.2022 19:51

Svaka cast Vucicu,to moram da kazem,u ova teska vremena odolevati sve zescim pritiscima je dokaz da je covek trezven,odgovoran i da se kao lav bori za svoju drzavu.

Zečica

17.05.2022 19:52

Ovakvi pritisci na Srbiju su za svaku osudu i tek sada ne treba ni pomisliti da se uvedu sankcije Rusiji.

Mia

17.05.2022 20:08

Činjenica je da trpimo posledice svega toga, ali bitno je da smo svima dokazali da smo slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke.

Mia

17.05.2022 20:08

Ovo je psiholoski rat koji ima za cilj izazivanje panike i sejanja straha kod srpskog naroda.

Tamara

18.05.2022 07:14

Veliki su pritisci sa strane na Srbiju kako bi uvela sankcije Rusiji. Uzdamo se u odgovornu i ozbiljnu politiku naseg predsednika,kako bi se cela situacija zavrsila na najbolji moguci nacin,a da pri tom Srbija sacuva svoj licni interes,stabilnost i mir.

Ilija

18.05.2022 08:09

Strašno kakvi se sve pritisci vrše na našu zemlju.