"Bombardovaćemo Beograd i ubiti Vučića!"
Foto: Tanjug

Nastavljaju se pritisci na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Anonimne dojave o bombama poslate su na više lokacija u Beogradu, a uz njih se pojavila i direktna pretnja smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Prema saznanjima medija, anonimna dojava o bombama na više lokacija u Beogradu stigla je policiji juče nešto pre 14 časova. U mejlu se navodi da je eksploziv postavljen na sledećim lokacijama: Beogradska tvrđava, Muzej Nikole Tesle, Tržni centar „Big“ Rakovica, Brankov most, Most na Adi, Most Gazela, Muzej Jugoslavije, Železnička stanica Novi Beograd, Železnička stanica Dunav, ruska ambasada, beloruska ambasada, Beo zoo-vrt.

U anonimnoj dojavi takođe se navodi da su „zgroženi podrškom Srbije Rusiji. Srbija je odbila da osudi invaziju, a što je još gore, odbijaju da sankcionišu Rusiju i nastavljaju da lete za tu zemlju. Čak su pokušali i da profitiraju, povećavajući broj letova za Rusiju. Nećemo prekinuti bombardovanje Beograda sve dok ’Er Srbija’ ne prekine letove za Rusiju. Ako ne prestanete, nećemo samo dići u vazduh vaše zgrade već ćemo ubiti Aleksandra Vučića“. Policija je odmah izašla na teren i izvršila evakuaciju na navedenim lokacijama.

Danas je, takođe širom Beograda i Srbije, dojavljeno da je na više lokacija postavljena bomba. Evakuisane su 182 škole, a dojave su stigle i za nekoliko desetina istaknutih objekata od Beograđanke do niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

U javnosti se sve više spekuliše da su dojave o bombama novi vid pritiska na Srbiju kako bi se odrekla svoje nezavisne i suverene politike.

Podsećamo, Srbija je osudila rusku agresiju u Ukrajini, ali nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog čega svakodnevno trpimo ogromne pritiske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Milan

16.05.2022 13:28

Jezive pretnje upucene predsedniku samo zbog toga sto necemo da uvedemo sankcije Rusiji.

Ruzica

16.05.2022 14:02

Ostavite nas na miru, Vucica i njegovu Srboju. Dosta zla.ste nam naneli '99.za koje pocinioci jos nisu odgovarali, ali zlocin ne zastareva. Nije ovo Miloseviceva, vec Vuciceva Srbija, dobro bi bilo da zapamtite.

Dusan

16.05.2022 23:12

@Ruzica - Nije ovo Vuciceva Srbija ovo je Srbija naroda republike Srbije,

Rasa

17.05.2022 00:15

Pazi bomba u Beo zoo vrtu. Skandal koji to bolesnici mogu da smisle.