ŠPIJUNI IMALI POMAGAČA U "SLOBODI" Slike unutrašnjosti vojnog objekta napravila osobe koja je sarađivala s privedenima!
Sloboda Čačak - Wikimedia

Poljski državljani, za koje se osnovano sumnja da su špijuni, a koji su uhapšeni jer su neovlašćeno pristupili fabrici oružja „Sloboda“, imali su pomagača iz same fabrike koji im je obezbedio slike unutrašnjosti ovog vojnog objekta, ekskluzivno saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

- U njihovim telefonima su pronađene dve fotografije unutrašnjosti, a ono što je posebno zanimljivo jeste da su te slike slikane baš tim telefonom koji je pronađen kod njih. To znači da su oni mobilni aparat dali nekom ko je slikao fabriku i zatim im ga vratio - objašnjavaju naši izvori, i dodaju da je nakon ovoga jasno da su imali pomagača iz same fabrike.

- Nakon hapšenja špijuna sve službe su na terenu. Proveravaju se hoteli, moteli, privatan smeštaj jer postoji mogućnost da ova dva špijuna nisu sama - navode naši izvori, i dodaju da je moguće da su se ovi poljski državljani prijavili na više mesta istovremeno da bi zavarali trag.

- Detaljno se proverava i sama fabrika da bi se utvrdilo da li ima postavljenih bežičnih sprava, prisluškivača. Ništa se ne prepušta slučaju, pregledaju se i snimci sa kamera i iz Čačka, ali i sa onih kamera u blizine same fabrike - objašnjavaju naši izvori, te dodaju da su poljski državljani tokom hapšenja i ispitivanja glumili da su zbunjeni.

- Odbijaju da priznaju zašto su došli, otkud im te slike u telefonu. Prave se da su šokirani hapšenjem - objašnjavaju naši izvori.

ŠPIJUNI IMALI POMAGAČA U

Foto: Tanjug

 

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je juče da su privedeni Poljaci koji su fotografisali fabriku oružja „Sloboda“ u Čačku i njene pristupne puteve, i naveo da ih sada ispituju naši organi kako bi se utvrdilo da li je reč o špijunaži.

- Da li su slikari i fotografi kao što kažu... Pa ne znam baš kakva je to umetnička slika unutrašnjost fabrike „Sloboda“ i pristupni putevi, ali možda ljudi i jesu fotografi - videćemo. Sad ih pita služba, na ispitivanju su. Svakako nisu tu (privedeni) da bi se otreznili. Videćemo šta dalje. Interesantna je to priča o slikarima, pa baš u fabrici „Sloboda“ - rekao je on, i dodao da je u pitanju fabrika koja proizvodi punjenje, mine i granate, što se sada troši u enormnim količinama svuda u svetu.

Podsetimo, pripadnici čačanske policije priveli su dvojicu poljskih državljana jer su neovlašćeno pristupili fabrici oružja „Sloboda“ i osnovano se sumnja da je reč o špijunima. J. L. (26) i K. J. (42) snimali su prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, a kada su pripadnici službe obezbeđenja krenuli da im prilaze, počeli su da beže ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije.

Utvrđeno je da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci  prilaznih puteva kompaniji „Sloboda“ AD, ali i dve fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta.

Spasić: Kome su slali slike?

ŠPIJUNI IMALI POMAGAČA U

Printscreen

 

Božidar Spasić, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti, ističe da je još ranije skretao pažnju da u zemlji boravi nekoliko desetina agenata takozvanih NATO službi.

 - Za nas ovo nije iznenađenje jer je nekoliko mejlova, kojima je prećeno našim avionima, upravo došlo sa poljsko-ukrajinske granice. Poljska kao zemlja NATO pakta je veoma uključena u delatnosti protiv Srbije - kazao je on za Alo!, i dodao:

- Ono što nas kao obaveštajce posebno brine jeste to da li su oni postavljali lokatore, signalne tačkice na osnovu kojih bi u potpunosti mogla da se locira fabrika. Drugo, postavlja se pitanje ko su krajnji korisnici tih fotografija, da li su slike slali nekome. Najznačajnija stavka jeste odakle fotografije iz unutrašnjosti fabrike, što nama obaveštajcima i kontraobaveštajcima ukazuje na to da su imali i pomagače. Vrlo je verovatno da su angažovali nekog iz fabrike ko je uzeo njihov telefon i napravio potrebne fotografije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

16.05.2022 09:46

Ne pustaj milicijo dok ne "propevaju" sve!!!