KRAJ JEDNE CIVILIZACIJE Srđa Trifković najavio potpuni sunovrat Zapada - U istom smo čamcu...
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info

Profesor je ukazao na negaciju nasleđa, sistema vrednosti i svega postojećeg kod oba subjekta. Ipak, kaže da je u EU "čelična pesnica umotana u plišanu rukavicu", govoreći o blažem obliku totalitarne kontrole u briselskoj Evropi.

Ipak, ta "plišana rukavica" zna da stegne za gušu, objašnjava profesor. On kaže da su to osetili Nemci kada su 2015. postavili pitanje imigracione politike te države, a danas to oseti svako ko na zapadu dovede u pitanje legitimnost specijalne vojne operacije koju je Vladimir Putin pokrenuo u Ukrajini.

Srđa Trifković ukazuje na to da je u očima današnje Evropske unije nekadašnji "kapitalista" metamorfozirao u belog, heteroseksualnog, hrišćanskog muškarca, a "eksploatisani proleter" je postao LGBTQ, migrant ili pripadnik neke druge novokompanovane manjine.

- Mi smo svi, na neki način, u istom čamcu. Mene ne raduje što Nemačka ili Francuska idu putem demografskog sunovrata jer, bez obzira da li smo više na zapadu ili istoku, ja to doživljavam kao integralni deo svog nasleđa i svoje kulture, svoje civilizacije. Drago mi je što neću dočekati da vidim njen neslavni kraj, ali sa priličnom sigurnošću mislim da će taj kraj uslediti do kraja ovog stoleća - upozorio je profesor Srđa Trifković u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi koju vodi novinar Milomir Marić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
rwrw

14.05.2022 14:41

baba Vanga i Nostradamus rekli do 2028. evropa u ratu pa jedno 20 godina...