PREDSEDNIK VUČIĆ JE U PRAVU! Prijem Kosova u Savet Evrope gaženje Vašingtonskog sporazuma
Printscreen

- Predsednik Vučić je potpuno u pravu kada kaže da ovakva odluka narušava Vašingtonski sporazum i da će imati ozbiljne reperkusije. Ukoliko EU podrži prijem Kosova time šalju signal da ni za njih ne važe dogovori. Formalno-pravno taj sporazum nije stupio na snagu, to nije međunarodni ugovor. Istekla je odredba o jednogodišnjem moratorijumu još u septembru, bilo je jasno i na odnosu izjava Blinkena i Bajdena da se ova norma nastavlja i nakon tog perioda i da se podrazumeva da je to esencija sporazuma. Ovo je negativna poruka stanju dijalogu Beograda i Priština - rekao je Krstić.

 

 

Podsetimo, vlada takozvanog Kosova je danas aplicirala za članstvo "Republike Kosovo" u Savetu Evrope, a tim povodom se oglasio i predsednik Vučić:

- Želim da vas obavestim da je Donika Gervala podnela zvanični zahtev za ulazak u Savet Evrope, ne Kosova, nego takozvanog Kosova. Priština je brutalno pogazila vašingtonski sporazuma. Posle desetogodišnjeg gaženja Briselskog sporazuma sad to rade sa sporazumom iz Vašingtona. Sutra u 11 časova je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Nema povlačenja, nema predaje i nema sklanjanja pred ucenama i ultimatumima - rekao je predsednik Srbije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sax

12.05.2022 14:36

Ahahahaha Kršenje vasingtonskog sporazuma!!!! Pa ko li su oni sporazum ispostovali