SASTANAK LIDERA ZAPADNOG BALKANA Predsednik Vučić sa Boreljom i Varheljijem u Briselu (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

U Briselu napominju da je u pitanju neformalna radna večera koju šefovi diplomatija EU već tradicionalno organizuju za lidere sa Zapadnog Balkana kako bi se procenuila situacija i saradnja u regionu, angažman EU sa regionom i evrointegracioni put Zapadnog Balkana.

Diplomatski izvori "Tanjuga" u Briselu naglašavaju da će ovoga puta ipak rat u Ukrajini biti u fokusu razgovora Borelja sa partnerima iz regiona.

Predviđeno je da se razgovara o uticaju ”ničim izazvane ruske agresije na Ukrajinu” na bezbednosnu i ekonomsku situaciju u regionu ukljucujući i pitanja snabdevanja energentima i hranom, a domaćin je na dnevni red sastanka stavio i pitanje ”bolje koordinacije i zajedničkog odgovora” EU i Zapadnog Balkna na ”rusku agresiju”.

 

 

Na večeri u Briselu su, pored predsednika Srbije, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Severene Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski.

BiH predstavljati srpski član Predsedništva Milorad Dodik, a privremne institucuje u Prištini ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Planirano je da se na kraju večere oko 22:30 časova predsednik Vučić obrati medijima u Briselu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading