SKUPŠTINA SE IZJASNILA O OBAVEZNOM VOJNOM ROKU Alo! anketirao vlast i opoziciju o predlogu predsednika Srbije
Alo

 

Kako je pokazala anketa Alo! među budućim narodnim tribunima raznih stranaka, neće biti problema da obavezni vojni rok bude izglasan u parlamentu.

Poslanik Aleksandar Marković tvrdi da će s najvećim mogućim zadovoljstvom glasati za taj predlog, a njegovo mišljenje deli i socijalista Đorđe Milićević.

SKUPŠTINA SE IZJASNILA O OBAVEZNOM VOJNOM ROKU Alo! anketirao vlast i opoziciju o predlogu predsednika Srbije

Alo

 

 

- Naravno da bismo podržali predlog predsednika Vučića jer će to svakako dodatno ojačati vojsku, a jača vojska, uz svu opremu koja se u kontinuitetu obezbeđuje, znači još jaču državu - poručio je on.

Nataša Jovanović je istakla da će se izjasniti pozitivno i dodala da je apsolutno sigurna da je većina naroda u Srbiji za to.

- Osećaj pripadnosti otadžbini i pre svega rodoljublje koje svako dete nosi od kuće izražava se i time da, kad odlazi u vojsku, pokaže da je ljubav prema svojoj zemlji nešto najlepše što nosi u sebi. Izuzetno je važno što predsednik takav predlog daje u situaciji kad je naša vojska potpuno modernizovana, s izuzetno velikim ulaganjima otkada je on predsednik, i to isključivo zahvaljujući, najvećim delom, njegovom angažovanju. Uverena sam da će takav predlog biti opšteprihvaćen od većine mojih kolega jer se inače sve više mladih prijavljuje za dobrovoljno služenje vojnog roka - rekla je ona.

Miloš Jovanović, lider DSS, ističe da i on apsolutno podržava ovaj predlog.

SKUPŠTINA SE IZJASNILA O OBAVEZNOM VOJNOM ROKU Alo! anketirao vlast i opoziciju o predlogu predsednika Srbije

Alo

 

 

- Mi smo u više navrata govorili o neophodnosti vraćanja obaveznog služenja vojnog roka jer to jača naš sistem odbrane, a što je srpska vojska jača, to su veće šanse da nacionalne interese sačuvamo u miru. Stoga apsolutno podržavamo ideju o vraćanju obaveznog vojnog roka, s tim što mislimo da je 90 dana premalo i da je potrebno minimum šest meseci obuke, da je to optimalno za naše trenutne uslove. Ako rok bude kraći, borićemo se da se poveća na šest meseci, ali načelno, apsolutno podržavamo - rekao je on.

Za obavezan vojni rok će glasati i Aleksandar Čotrić, koji ističe da je potrebno dodatno povećati odbrambenu moć naše zemlje.

- Uvođenje obaveznog vojnog roka je način za odvraćanje onih koji pretenduju na delove naše teritorije. I mnoge zemlje EU, kao i Švajcarska, imaju obavezno služenje u vojnim jedinicama. Ja sam, inače, služio vojsku 15 meseci 1985. i 1986. i bio primeran vojnik, što je najviše priznanje za vojnika u miru - istakao je on.

Olenik: Ja sam protiv

 

Mišljenje suprotno od većine izneo je Aleksandar Olenik (Zajedno za Vojvodinu).

- Profesionalna vojska se uvek pokazala kao bolje, efikasnije i jeftinije rešenje. Takođe, nametanje ove teme u ovom trenutku je veštačko, ali i sa namerom medijskog sakrivanja odluke o uvođenju sankcija Rusiji. Konkretno, glasaću protiv uvođenja obaveznog vojnog roka jer je to štetno po Srbiju - rekao nam je Olenik, inače, advokat po profesiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zeljka

10.05.2022 12:40

I,ja sam za obavezno sluzenje vojnog roka!Jaka vojska donosi dobro svakom pojedincu,za narod i drzavu!Ako je ista stetno za Srbiju onda su to persone kao "g."Olenik i takvi slicni njemu,koji su strani placenici!

Smarate bre

04.01.2024 15:18

Protiv sam vojnog roka, samo profesionalna vojska!!!! Nemojte da ljutite narod sa glupostima, idite sami sa vlasti u vojsku, ako vam se ide!!!