VUČIĆ PREDLAŽE Vlada da spremi dodatne mere podsticaja rađanja
Foto: Tanjug

„Predložiću dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nema nikakvog smisla ako nema ko da nas nasledi“, rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da podsticajna mera pomoći kupovine stanova za porodice s decom ne ide baš sjajno, jer je samo jedno rešenje doneto u Somboru, a da se o još devet zahteva odlučuje.


„Zato molim žene da nam se jave da dobiju do 20.000 evra, jer imamo prazne stanove za vojsku i policiju i moj predlog Ani Brnabić će biti da ih damo po ceni od 400 evra, 350 evra ili po 300 evra po kvadratu damo sirotinji i radnicima. Ima 1.800 stanova, da damo ljudima u manjim mestima koji stvarno nemaju gde da žive“, istakao je Vučić.

Dodao je da će država nastojati da im pomogne dugoročnim kreditima ako ne budu imali novca, ni po toj niskoj ceni da ih kupe.

„Da nam ne zjapi prazno, jer zbog porasta standarda nemamo veći, nego manji natalitet. Tamo gde možemo da pomognemo da Vlada za sledeći budžet pripremi dodatne mere za dalji podsticaj porodicama s decom, posebno samohranim majkama, jer sve ovo što radimo nikakvog smisla nema, ako nema ko da nas nasledi“, zaključio je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading