ALO! INTERVJU Vladimir Đukanović o Stefanoviću, advokaturi, napadima na mrežama, planovima za budućnost... Bolje bizon nego miš!
Foto: Massnori Josida

Vladimir Đukanović, poslanik i visoki funkcioner SNS, u intervjuu za Alo! bez dlake na jeziku govorio je o politici, advokaturi u koju je uplovio, napadima opozicije, ali najpre smo ga pitali o sukobu sa stranačkim kolegom i ministrom Nebojšom Stefanovićem koji je nastao onog momenta kada je Đukanović počeo da zastupa Dijanu Hrkalović.

- Nikakav sukob nemam ja s njim, niti me on zanima. Moj posao advokata je takav da pružim profesionalne pravne usluge odbrane klijenta kog zastupam. Konkretno, u procesu pokrenutom protiv Dijane Hrkalović i još dvojice pripadnika MUP, Nebojša Stefanović je po mišljenju odbrane veoma važan svedok. To što se on uzbudio zbog potencijalnog svedočenja i što sada ne zna gde udara, to je njegov problem. O njemu reč nisam rekao. O njemu su sve rekli njegovi bivši saradnici. Neka s njima raspravi šta ima.

Stefanović je poručio da neće dopustiti da ga vi unapred osuđujete, šta kažete na to?

- Gde sam ga osudio i za šta sam ga osudio? Reč nisam rekao o njemu. Ponavljam, o njemu i njegovom minulom radu govore njegovi saradnici. Čudno jeste da je dobar deo njih završio pred sudom, a da se on ponaša po principu „ja nisam odavde”. Ponavljam, on lično me ne zanima. Zanima me samo kao potencijalni svedok u ovom postupku.

ALO! INTERVJU Vladimir Đukanović o Stefanoviću, advokaturi, napadima na mrežama, planovima za budućnost... Bolje bizon nego miš!

Foto: Massnori Josida

 

 Kazao je i da ste stavili znak jednakosti između sebe i svog privatnog biznisa i države Srbije, da li je ovo tačno?

- I to je izmislio, jer ja to nikada nisam uradio. Reagovao sam na njegovu skandaloznu izjavu da ja na volšeban način dobijam klijente i da bi trebalo da objasnim kako sam postao branilac Dijane Hrkalović. Samo sam ga upitao, a inače insistiram da obelodani ako ima neka saznanja, kako ja to dobijam klijente. Kroz njegovu izjavu jasno se mogla naslutiti aluzija prema aktuelnoj vlasti u kojoj je on inače ministar, kao i samom Aleksandru Vučiću, da preko njih dobijam klijente. Trebalo bi sramota da ga bude. Inače, samo zamišljam šta bi se dogodilo ako bi njegovi saradnici progovorili o nekim njegovim poduhvatima dok je ministrovao u MUP-u. Bolje mu je da ćuti.

 

Da li ste se pokajali što ste prihvatili da branite Dijanu Hrkalović?

- Zašto bih se kajao? Radim posao od koga živim i hranim porodicu. Moj posao je da profesionalno pružim pravne usluge odbrane. Ne branim delo, već čoveka. Da li je neko zaista kriv, jednog dana kada dođe pred Gospoda taj sud ne može da izbegne. U zemaljskom sudu moj je posao da osporim dokaze tužilaštva, a svuda u civilizovanom svetu okrivljeni ima pravo na odbranu. To je Ustavom zagarantovano. Volim svoj posao, potpuno sam se u njemu pronašao, živim kao advokat i želim na onaj svet da odem kao advokat.

Koliko ste poznavali Hrkalovićevu pre nego što ste prihvatili da vodite njenu odbranu?

- Poznajem je od 2009.godine kada je bila mladi aktivista stranke. Iskren da budem, Nebojša Stefanović je u svakom pogledu bolje poznaje od mene. Verovatno se zato i uzbudio.

 

ALO! INTERVJU Vladimir Đukanović o Stefanoviću, advokaturi, napadima na mrežama, planovima za budućnost... Bolje bizon nego miš!

Foto: Massnori Josida

 

 

Da li ćete se u budućnosti posvetiti samo advokaturi ili ostajete i u politici?

- Želja mi je da budem samo u advokaturi. Politika me zanima samo u smislu praćenja i komentarisanja, ali nemam nikakvu želju za ozbiljnijim političkim angažmanom. Aleksandru Vučiću uvek želim da budem od pomoći ukoliko on smatra da mu je moja pomoć nešto bitna. Mimo toga, apsolutno sam nezainteresovan za političku karijeru. Nikakve funkcije, nikakva politička zvanja. Inače se gadim na to.

Kada smo kod politike, kako komentarišete rezultate SNS-a na parlamentarnim izborima?

- Posle deset godina vlasti oni bi u svakoj državi bili fascinantni. Imati toliku podršku posle toliko godina vlasti znači da vas narod ipak ceni. Pre svega ceni Vučića, što je dokazano na predsedničkim izborima.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nakon izbora sastao s liderom SSP-a Draganom Đilasom, kako komentarišete taj susret?

- Trebalo je ranije, ali Đilas je mislio da forsiranjem mržnje prema nama može da dobije neki poen. Svuda u svetu je normalno da vlast i opozicija imaju komunikaciju. Nažalost, zagadio je političku scenu da mu se ta mržnja obila o glavu tako što ga njegovi sada prozivaju samo zato što se sastao s Vučićem.

ALO! INTERVJU Vladimir Đukanović o Stefanoviću, advokaturi, napadima na mrežama, planovima za budućnost... Bolje bizon nego miš!

Foto: Massnori Josida

 

 

Na društvenim mrežama ste objavili interesantnu fotografiju, pozirate pored slike bizona, šta ste hteli da poručite?

- Da nemam kompleks zato što su neki mislili da će tim nadimkom da me nešto naruže. Bizon je životinja koju svi proganjaju. Od ljudi do predatora. Ipak, ona opstaje, bori se za svoju slobodu i svojom snagom impresionira. Makar nisam miš kao gomila tih što vređaju sa lažnih naloga. Bilo bi mi strašno da me neko smatra mišem. Inače, ako im je to jedina oštrica protiv mene, ako su uvrede jedino što imaju protiv mene, meni je milo. Bogu hvala, ne mogu da mi pronađu da sam nešto ukrao, da sam nekog oštetio, da sam lopov, bahat i slično. Sve to se za većinu tih koji vređaju može reći. Samim tim, taj nadimak mi je kao orden.

ALO! INTERVJU Vladimir Đukanović o Stefanoviću, advokaturi, napadima na mrežama, planovima za budućnost... Bolje bizon nego miš!

Foto: Massnori Josida

 

O sankcijama Rusiji

 Da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji?

- Ne znam samo na šta da uvede sankcije prema Rusiji? Uvođenjem tih sankcija samo bismo sebi uveli sankcije, jer mi zavisimo od ruskog gasa, a Rusija od nas ne zavisi ama baš ništa.

Ne vidim sebe u vladi, nisam ja za to

Kada će biti formirana naredna vlada, vidite li sebe u njoj?

- Ne vidim sebe u vladi. Nisam ja za to. Realan sam čovek i nisam sposoban da vodim resor. Ne podnosim ljude koji bi samo zbog zvanja koje za sobom nosi ministarska funkcija pristajali da vode bilo šta, bez obzira što o toj oblasti pojma nemaju. Znam svoje domete, s obe noge sam na zemlji i realno priznajem da nisam sposoban da budem u vladi Srbije. S druge strane, imam četvoro male dece i ne bih bio spreman da odsustvujem iz njihovog vaspitanja i odrastanja zarad funkcije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading