TAJKUNSKI MEDIJI ZAPENILI KAO BESNI PSI Sama mogućnost skoka cena struje razlog za linč, a u Srbiji je najjeftinija u Evropi
Foto: Pixabay

Iako nije saopštena nikakva zvanična odluka, spomenuti tabloidi jedva su dočekali da dignu "kuku i motiku" i bune narod u vezi sa "odlukom koja će izazvati gnev i nezadovoljstvo u javnosti", kako se navodi.

Spominjući poskupljenje od 30 odsto za domaćinstva, a 70 odsto za privrednike - procente koji za sada postoje isključivo u glavama autora ovakvih spekulacija - stvara se slika straha na granici sa dizanjem panike, a bez ikakvog konkretnog dokaza ili navedenog izvora.

Kao što je "Alo!" već pisao, Srbija ima najjeftiniju struju u regionu, a i u Evropi. Ovo nisu puke spekulacije, već činjenice koje imaju jasan i pouzdan izvor.

Kako je nedavno spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, država je spremna za krizu, ima punu kasu, a zahvaljujući politici koju vodi Srbija struju će plaćati 12 puta manje od one koja važi na evropskom tržištu.

Potvrda ovim navodima je, između ostalog, dogovor o energentima koji je postignut sa Rusijom, kao i pozitivnim kadrovskim promenama na odgovarajućim mestima - samo dva od mnogih razloga koji govore da nema mesta panici i crnim slutnjama.

Cene struje, kao i drugih energenata, svakako će rasti - ne samo u Srbiji, već u čitavom svetu. Ipak, zahvaljujući odgovornoj politici očuvanja stabilnosti koju sprovodi srpski državni vrh, izvesno je očekivati da će cene struje u Evropi porasti daleko više nego što će to biti slučaj u našoj zemlji.

"Ekonomska kriza zbog posledica pandemije koronavirusa, skoka cena energenata na svetskom tržištu i rata u Ukrajini je glavno opravdanje onih koji tvrde da struja u Srbiji mora da poskupi", tvrde tajkunski mediji, zaboravljajući da nije u pitanju opravdanje - korona virus je veoma realna opasnost koja je poremetila ekonomiju čitavog sveta, svetsko tržište zaista diktira cene i rat u Ukrajini se zaista dešava.

Nema, dakle, opravdanja za eventualni skok cene struje u Srbiji - postoje samo činjenice koje na to ukazuju. A za ovakvo sramno plašenje naroda, za to zaista nema opravdanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading