PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO IZ GRČKE: Veoma smo zahvalni i spremni smo da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti
Printscreen

"Sada kada pogledam da je ovo urađeno, veoma smo zahvalni i spremni smo da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Treba da poboljšamo gasnu infrastukturu u našoj zemlji i da gradimo sisteme za povezivanje sa bugarskim prijateljima, tada ćemo moći da prihvatimo velike količine gasa", rekao je Vučić u govoru na svečanosti s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel).

VUČIĆ U DONJOJ GRADINI "Nikada Srbija nije dovoljno mala, da za njih nije velika" (FOTO/VIDEO)

Vučić je istakao da je taj poduhvat važan za zemlje koje su u njega uključene, navodeći da je potrebno da nastave da "brinu jedni o drugima", "duboko zahvaljujući" Evropskoj uniji (EU) jer ga je značajno finansirala.

 

 

"Možemo mnogo da uradimo zajedno, trenutno je najveće energetsko pitanje. Nadam se da ćemo naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lepo je napraviti ceremoniju za javnost, ali je bitno da poboljšamo standard naših građana. Uz podršku EU uspećemo da to sve postignemo", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se i zahvalio grčkom premijeru Kirjakosu Micotakisu što ga je pozvao na obeležavanje početka radova.

- Mnogo Vam hvala dragi prijatelju, što ste pozvali Srbiju na događaj važan za ceo region. Izuzetna mi je čast da prisustvujem obeležavanju početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG) u Aleksandrupolisu - napisao je Vučić na Instagramu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Njanja

03.05.2022 18:41

Budućnost je ponašanje gasne infrastrukture u našoj zemlji a zahvaljujući predsedniku Vučiću će to biti vrlo brzo.