OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE Šešelj upozorio naciju posle novog napada - Srbija mora da zaštiti svoj narod!
Foto: Marko Đoković

- Sezona lova na Srbe je odavno otvorena na Kosovu i Metohiji. Šiptari jednostavno ne prezaju ni od čega kako bi Srbima na Kosovu i Metohiji pokazali da za njih tamo mesta nema. Provokacije i maltretiranja Srba su konstantni na KiM zato što ne postoje nikakve sankcije za takvo ponašanje. Takav odnos prema Srbima nailazi na dobrodošlicu u EU, SAD i NATO koji podržavaju secesiju KiM i želeli bi da Srbi potpuno nestanu da sa prostora Kosova i Metohije - izjavio je Šešelj.

Radikali smatraju da se pregovori o statusu Kosova i Metohije moraju vratiti u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Srbija mora da zaštiti svoj narod i pruži svaku vrstu podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, ali na dugi rok neće biti promene odnosa prema Srbima na KiM sve dok je EU glavni posrednik u pregovorima o budućem statusu Kosova. Srbija mora da zahteva da se pregovori o KiM vrate u SB UN i da se drži svojih saveznika Ruske Federacije i NR Kine, da uključi te dve velike sile u dijalog kako bi se o Kosovu i Metohiji pregovaralo na ravnopravan način uz velike sile koje poštuju teritorijalnu celovitost naše zemlje. Sve dok se o Kosovu i Metohiji pregovora u Briselu, Srbija ne može da se nada nikakvom uspehu i neće moći da zaštiti svoj narod u potpunosti - upozorava Šešelj.

Podsećamo, grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče napadnuta na Gračaničkom jezeru kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motoru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Panter

02.05.2022 23:47

E moj Vojo,valjda će šiptari uskoro nestati sa Srbskog Kosova,a ne Srbi. Daće Bog.