VELIKO CARSTVO ĆE BITI UNIŠTENO! Rat u Ukrajini bukti, Srđa Trifković upozorava na mračan scenario koji se nadvio nad svetskim silama
Foto: Ilustracija

- Možda je najvažnije to što će biti zabijen dubok klin između dve bliske nacije. Važno je napomenuti da je Ukrajina slobodno izabrala prorusku skupštinsku većinu i još više proruskog predsednika Viktora Janukoviča (pre nego što je svrgnut u puču koji je pokrenuo Zapad u februaru 2014. godine). Taj politički podvig se ne može ponoviti, osim na regionalnom nivou u južnim i istočnim delovima zemlje. Ono što je ostalo od ruskog uticaja na Ukrajinu moglo bi da liči na uticaj Britanaca na Irsku posle Velike gladi - upozorava istoričar.

Srđa Trifković predviđa da će Rusija još bliže sarađivati sa Kinom, ali da to može dovesti do saveza u kojem će oslabljena Moskva biti mlađi partner Pekinga, kao što su evropske članice NATO-a podređene Vašingtonu.

Istoričar je podsetio i na težnju Zapada da odvoji Rusiju od Evrope, a posebno da da se zabije klin između Rusije i Nemačke.

- Globalisti u administraciji Džoa Bajdena sada nameravaju da odvoje Evropu od prirodnih resursa Evroazije neprobojnim sanitarnim kordonom duž zapadnih granica Rusije - objašnjava profesor Trifković.

Veliko carstvo će biti uništeno, ali koje?

Međutim, crni scenario preti i Zapadu.

- Saudijska Arabija je ponudila mogućnost da se odvoji od američkog dolara, dok se Peking i Evroazijska ekonomska unija pripremaju za pokretanje nove valute, koja bi bila podržana ekonomskom moći Kine i ruskim proizvodima, a ne čistim dekretnim valutama dolara i evra. Novi monetarni sistem bi dodatno oslabio dolar i globalnu hegemoniju SAD, koja počiva na kontinuiranom statusu dolara kao svetske rezervne valute.
 
Ako Moskva može da pronađe način da okonča svoju vojnu akciju u Ukrajini u relativno kratkom roku, Okeanija bi mogla otkriti da njene srednjoročne i dugoročne nevolje tek počinju. Sada kada je evroazijski kopneni krak njegovog novog Puta svile osakaćen, Peking (sa Rusijom na svojoj strani) će imati za cilj da sruši ne samo NATO, a možda i EU, već i čitav globalni vojni, ekonomski i finansijski poredak kojim dominiraju SAD .
 
Nijedan scenario koji je ovde predstavljen nije nemoguć. Od 24. februara svet je počeo da trči ludom brzinom. Svedoci smo početka višedimenzionalnog rata. Njegov ishod je nemoguće utvrditi osim ako se osnovne paradigme moći odlučno ne promene u korist jedne strane. U međuvremenu, nalazim se u poziciji Delfskog orakula, koji samouvereno proriče da će veliko carstvo biti uništeno. Ali koje? - pita se profesor Trifković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Laki

01.05.2022 16:43

Pre će biti da će veliko carstvo biti obnovljeno u granicama Ekatarine Velike.