PREDSEDNIK KONAČNO OTKRIO Evo da li je sa Marfijem pričao o uvođenju sankcija Rusiji
Foto: Tanjug

Ponovio je zaključke sa Saveta za nacionalnu bezbednost. Kaže da su večni samo interesi, a ne prijateljstva.

– Srbija je donela svoje zaključke na Savetu za bezbednost. Pojedini političari pričaju šta im odgovara, misle da će da skoče u očima Amerikanaca i Evropljana. Postoje i neki koji nemaju nikakvu odgovornost, koji imaj uneki svoj ideološki pristup a baš ih briga da li će Srbija moći da preživi, da ima dovoljno hrane, zaposlenja. Naša politika mora da bude politika razvoja, da gleda u svakom trenutku šta su interesi naše zemlje. O nagađanjima kada će neko da uvodi sankcije ne mogu da govorim. O izjavi predsednika Putina govoriću 6. maja – rekao je Vučić.

Podsetimo, senator demokrata Kris Marfi u izjavi za Glas Amerike je, mimo diplomatskog bontona i pravila, otkrio detalje razgovora sa prvim čovekom Srbije. Pri tom je, ako je prevod njegovog nastupa bio verodostojan, preneo da mu je Vučić kazao "pozovi me za 60 dana. Proveri jesam li učinio ono što sam rekao da ću učiniti". Ova rečenica poslužila je pojedinim krugovima i u Srbiji i u inostranstvu da "zaključe" kako je Vučić spreman da uvede sankcije Rusiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
stevo

01.05.2022 01:21

Srbija ce gledati sebe i stititi svoje interese i najvaznije je za nas da sacuvamo mir i stabilnost

Mijo

01.05.2022 09:22

Руси су одувек били наша браћа и тако треба да остане.Србија има довољно својих проблема било би сувише да још и бави туђим.Најбоље је остати неутралан када су овакве ствари у питању што се тиче Русије наша држава никада неће им увести санцкије.