DVOSTRUKI SKANDAL Deo opozicije nastavlja sa više nego prljavim igrama: Traže sankcije Rusiji, pa lažu  da ih je Vučić obećao
Tanjug/Sava Radovanović

Dupli skandal! Opozicionari traže od Aleksandra Vučića da što pre uvede sankcije Rusiji, a onda preko medija koji su uz njih šire laži da se predsednik Srbije navodno obavezao da će to učiniti. Dokazuju tako, očigledno, da ni sami ne znaju šta hoće i da im, narodski rečeno, misli lutaju na sve strane.

Podsetimo, Alo! je juče objavio tekst u kom smo nabrojali mnogobrojne javno izrečene zahteve opozicionara (Marinika Tepić, Čanak, Olenik, Dobrica Veselinović...) da se Beograd što pre priključi kaznenim merama EU. U međuvremenu, oglasili su se i Borko Stefanović ("mi smo za uvođenje sankcija") i Pavle Grbović ("sankcije Putinu i njegovim saradnicima - apsolutno da! Treba da se uskladimo sa EU").

Harčenko: Nećemo priznati Kosovo

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je da Moskva neće priznati samoproglašeno Kosovo i da ostaje dosledna svojoj politici, a smatra i da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji.
- Tražimo implementaciju Rezolucije 1244, koja treba da se primenjuje i prema našem mišljenju i prema međunarodnom pravu - rekao je Bocan Harčenko.
Ambasador je ovo izneo odgovarajući na pitanje o izjavi Vladimira Putina da su samoproglašene DNR i LNR postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti takozvane države Kosovo.

I to je svakako u redu, svako ima pravo na stav i taj stav je legitiman. Pokvareno je, međutim, napadati nekog drugog da je navodno obećao da će nešto učiniti, i to baš ono nešto za šta se, u stvari, ti zalažeš. Tako je juče jedan Šolakov portal kao udarnu informaciju objavio da će Vučić uvesti sankcije Rusiji u roku od 60 dana. Šef države je to, navodno, obećao američkim senatorima (Kris Marfi, Džin Šahin i Tom Tilis), koji su nedavno boravili u Beogradu.
U tekstu prepunom laži, pozivaju se na objavu senatora Marfija po povratku iz Beograda u kojoj on samo otkriva detalja iz razgovora nakon zvaničnog sastanka, kada mu Vučić predlaže da ga pozove za dva meseca da vidi šta je sve urađeno u tom periodu. Sankcije se nigde ne pominju, međutim, to nije zametalo šolakovcima da za svoj i račun opozicije plasiraju izmišljotinu kojom valjda, misle, da će nešto naškoditi Vučiću.
Bedno ali očekivano! 

BONUS VIDEO:


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading