MINISTAR VULIN: Komšić dovoljno svojim izborom vređa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve
Video isečak

- Nije čudno što Komšić govori da u BiH postoji korumpirano pravosuđe i odmetnuti delovi tužilaštva. On najbolje zna kakvu državu vodi, a posebno kako je izabran za drugog bošnjačkog člana Predsedništva. Ma koliko optužnica za masakr civila zaposlenih u JNA i nebranjenih regruta praćenih snagama UN-a bila zakasnela, ipak je i takva prilika da se istina dokaže, a za žrtve pronađe mir - kaže Vulin i dodaje:

- Srbija nije mogla da naloži nikome da podigne optužnicu, jer da jeste, uradila bi to decenijama ranije, baš kao i za masovna ubijanja Srba u Sarajevu, zločina Nasera Orića, zločina odreda El Mudžahedin, a ne bismo zaboravili ni da pitamo ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici. Nadam se da će 'bošnjački" član Predsedništva BiH Željko Komšić prestati da vređa svoju zemlju i njeno pravosuđe. Dovoljno svojim izborom vređa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve - izjavio je Vulin.

VULIN BRUTALNO ODGOVORIO VIOLI Za nju je dobar Srbin ili mrtav, ili se odrekao Srbije

Podsetimo, član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da podizanje, kako je naveo, montirane optužnice Tužilaštva BiH protiv deset osoba osumnjičenih za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. godine ima cilj da "izmeni karakter oružanog sukoba u BiH".

- Po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i politički pristrasnog pravosuđa, nastoji se sa poništavanjem činjenica srbijanske agresije, pri čemu će se napadači na Republiku Bosnu i Hercegovinu prikazati kao žrtve, a branioci BiH i Sarajeva kao zločinci, što ipak ne čudi, jer se radi o celovitom pokušaju revizije koji se odvija kroz mnoge društvene aspekte, pa stoga nije čudo ni što se odvija kroz otuđene delove Tužilaštva BiH - naveo je Komšić.

Komšić tvrdi da je "ponovno pokretanje procesa u slučaju Dobrovoljačka pokušaj da se putem montiranih optužnica, u potpunosti izmeni karakter oružanog sukoba u BiH". On je još rekao da je pokrenuti postupak "potpuna lakrdija i sramota".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading