ALEKSANDAR VUČIĆ O BUDUĆNOSTI: Suviše smo mali da rešavamo svetske probleme, moramo da se okrenemo sebi
Tanjug/Sava Radovanović

"Mi moramo da se vratimo na kolosek razmišljanja o svojoj budućnosti, suviše smo mali da bismo rešavali sve svetske probleme iako znam da to nekim ljudima kada je bez posledica deluje kao najlakše i najzanimljivije, ali mi moramo da radimo", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Stelantis.

Kako kaže, to je i razlog što je zamolio premijerku Anu Brnabić da se svi posvete domaćim stvarima, da rade snažnije, jače, više nego obično.

"Tako bismo sve probleme sa kojima se ceo svet suočava mogli da savladamo", kazao je.

Najavio je da će u subotu prisustvovati velikom događaju u Batajnici, da će u nedelju u Donjoj Gradini biti obeležen pomen na Jasenovačke žrtve, zatim 3. maja predsednik će biti u Grčkoj, a 4. maja u Nemačkoj gde očekuje i moguć susret sa kancelarom Olafom Šolcom.

Narednih dana, 5. i 6. maja, kako je kazao, očekuju ga važni sastanci u Srbiji, a i nakon toga.

"Teška je agenda, ali u svakom slučaju moramo da radimo više i snažnije da bismo uspeli da izguramo sve", navodi.

Prema njegovim rečima, snažan podsticaj je potpisivanje sa kompanijom Stelantis.

"Mi moramo da budemo u trci i da razumemo šta se menja oko nas. Kao što nismo razumeli šta se promenilo kada je pao Berlinski zid, tako sada moramo da razumemo šta je to što se dešava danas sa ekonomijom u svetu i moramo da idemo u korak sa najnaprednjim i najrazvijenijima. Ovo je veliki korak u tom pravcu", dodao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Njanja

28.04.2022 12:37

Od izuzetnog značaja je da nastavimo putem kojim je naš predsednik Aleksandar Vučić krenuo u pogledu razvoja Srbije boljoj budućnosti svih nas .

Dana

28.04.2022 14:43

Srbija je okrenuta rešavanju problema unutar zemlje, jačanje ekonomije, povećanje zaposlenosti, privlačenju novih investicija. Jača i stabilnija Srbija je nešto čemu stremimo.

stevo

29.04.2022 08:29

Gledamo sebe i svoje dvoriste,stitimo svoje interese.Mir i stabilnost su nam na prvom mestu

Dijana

29.04.2022 09:24

Srbija gleda svoje probleme i nema vremena za druge!

Milos

29.04.2022 10:34

Put napretka nase zemlje mora da se nastavi.