CEO SVET PRIČA O PUTINOVOJ IZJAVI O KOSOVU Mnogi zaboravljaju da je upravo Vuk Jeremić otvorio vrata kosovskoj nezavisnosti!
EPA/ ROLEX DELA PENA

Izjava na koju se isti pozivaju je: "Mnoge zapadne zemlje priznale su Republiku Kosovo kao nezavisnu državu. Ruska Federacija je isto uradila u odnosu na Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku."

Jedva dočekavši da spinuju izjavu Putina koji je standardima međunarodne zajednice opravdao aneksiju teritorije Donjecka i Luganska, albanski, hrvatski, ali i poneki domaći mediji predstavili su to kao da je sam Putin priznao Kosovo, što nije slučaj.

Vredi podsetiti da je upravo Vuk Jeremić, nekadašnji šef diplomatije Srbije, uputio pitanje Međunarodnom sudu pravde - na koji se Putin pozvao tokom razgovora sa Guterešom - "da li su kosovski Albanci imali pravo na pokušaj secesije od Srbije", umesto da od suda zatraži da razmatra da li je legalno to što se Kosovo otcepilo od Srbije.

Nakon ove izjave digla se velika prašina - tražila se ostavka Borisa Tadića posle objavljivanja mišljenja MPS koje je, kako je rečeno, krajnje nepovoljno po državne intrese Srbije.

Dakle, krivca za eventualna dešavanja koja bi bila nepovoljna po Srbiju ne treba tražiti u Kremlju - čovek koji je otvorio vrata nezavisnosti Kosova još pre više od jedne decenije živi i radi u Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading