NEOČEKIVAN POTEZ HRVATSKE "Blokiraćemo ulazak u NATO"
Alo

"Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel. Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok se ne natera Bakir Izetbegović da promeni izborni zakon, sabor ne sme da ratifikuje ničiji pristup u NATO", rekao je.

Milanović je to opisao kao "hrvatski istorijski srebrni metak"

"Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, voleo bih da oni nas podrže u našim problemima", rekao je on.

Ocenio je da je pitanje ulaska u NATO vitalno za Finsku, dok je naglasio da je za Hrvatsku to pitanje da li će u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati.

"Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunija ne mogu u Šengen. Albanija i Makedonija ne mogu da počnu pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će se Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti", rekao je.

"Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo reši. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU", rekao je.

Napomenuo je da je veoma bitna velika profesionalna kopnena vojska.

"Dakle, mladi muškarci, kvragu. I sofisticirani raketni sistemi, njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki sekretar i ministar odbrane putovali su na pulferu vagona preko noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom da ide u Ukrajinu. Verovatno u dogovoru s Rusima", rekao je.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
je li moguće ljudi moji

26.04.2022 15:10

Bravo.Tako treba brate Milanoviću.Pokaži ti njima da sa Hrvatima nema igranja (i sa Srbima, naravno).