ZADOVOLJAN REZULTATIMA IZBORA I RADA Siniša Mali: U novoj vladi treba da budu najstručniji ljudi
Printscreen

"Važno je da imamo ljude koji će moći da iznesu težak posao koji je pred Srbijom. Pred Vladom Srbije su veliki izazovi prouzrokovani situacijom u Ukrajini, a koji se odražavaju na ceo svet. S obzirom na ogromno političko iskustvo predsednika Vučić, siguran sam da će biti napravljen pravi izbor", kazao je Mali.

On kaže da ne zna da li će biti član naredne Vlade, ali ističe da je veoma zadovoljan onim što je urađeno dok je bio na čelu Ministarstva finansija i da su postignuti odlični rezultati.


"Pokrenuli smo talas investicija i od zemlje na ivici bankrota napravili zemlju koja je četiri godine za redom imala suficit u budžetu. U vreme pandemije uspeli smo da očuvamo makroekonomsku stabilnost i da budemo najbrže rastuća ekonomija u Evropi, kao i da pomognemo građane i privredu sa čak tri paketa podrške", naveo je Mali.

Ministar kaže da je zadovoljan rezultatima izbora, potvrdio je da SNS sa Socijalističkom partijom Srbije ima većinu u beogradskoj skupštini, ali je odbio da komentariše eventualne koalicije na republičkom nivou, rekavši da će o tome odlučiti organi stranke.

Na pitanje da li će poskupeti struja, nafta i gas, Mali je odgovorio da na to ne može da odgovori jer ne zna kako će se stvari odvijati u svetu, ali da je država spremna da je što je više moguće zaštiti standard građana.

"U svakom slučaju, Srbija će imati dovoljno energenata - nafte i njenih derivata, gasa i struje, te građani ne treba da brinu da će biti nestašica", poručio je Mali.

On kaže da ga najviše plaši neizvesnost koja vlada u celom svetu, te da se situacija menja iz sata u sat, ali da je optimista po pitanju naše zemlje i da veruje da ćemo i ovu krizu prebroditi i ostati ekonomski jaki i stabilni.

"Zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koju smo sproveli na vreme i ekonomski dobrim godinama nakon nje, spremno smo dočekali krizu izazvanu pandemijom, i sada ovu krizu izazvanu ratom u Ukrajini. Mi smo na vreme reagovali, napravili potrebne zalihe i pokazali građanima da ne treba da brinu da će biti nestašice hrane", poručio je Mali.

 

 

Komentari (1)

Loading
De Gol

23.04.2022 15:55

Kada je bilo najteže u ovih dve godine, vlada Srbije je pokazala svoju odgovornost prema građanima. Ekonomija brzo raste, a nova vlada Srbije, mora da nastavi istim putem još jače i brže. Narod je zato dao poverenje SNS.