PREDSEDNIK NA CEREMONIJI DANA SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA Vučić: Dužni smo svojoj deci mir i stabilnost!
Tanjug/Jadranka Ilić

 

Obraćanje predsednika Vučića

- Svedočeći o prirodi zločina nad Jevrejima, Romima i Srbima, ne možemo da verujemo šta se ovde dogodilo tokom Drugog svetskog rata. Iz tog košmara buđenja nema. Staro sajmište, pored Banjice, je jedini logor koji se nalazi u gradu. Među nama sve je manje preživelih i svedoka, važno je što smo ovo mesto obeležili kao Obalu jasenovačkih žrtava. U oba rata bili smo žrtve. Srbija želi mir i život, sebi i drugima. Naš Beograd i Srbija se grade i napreduju. Da imamo mir zaslužni su i ovde stradali. Ako ne sanjamo o miru on se neće ni desiti. Živela Srbija - kaže Vučić.

 

Otkrivena spomen-ploča posvećena žrtvama

Ceremonija se održava na Starom sajmištu, a predsednik Vučić je na Obali jasenovačkih žrtava otkrio spomen-ploču posvećenu žrtvama sistema koncentracionih i logora smrti Nezavisne Države Hrvatske u Jasenovcu.

 

 

Vučić položio venac kraj Spomenika žrtvama genocida

Predsednik je položio venac kraj Spomenika žrtvama genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima od 1941. do 1945. godine na području tada okupirane Kraljevine Jugoslavije.

Ceremonija se održava na Starom sajmištu, a Vučić je na Obali jasenovačkih žrtava otkrio spomen-ploču posvećenu žrtvama sistema koncentracionih i logora smrti Nezavisne Države Hrvatske u Jasenovcu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Biljana

21.04.2022 09:21

Sve pohvale predsedniku koji ne zaboravlja srpske i sve ostale žrtve nepravedno stradale od ustaške ruke kojima se niko do sada nije setio da oda počast makar simbolično i koji nas uvek iznova podseća koliko je važno boriti se za svoj narod i ne dozvoliti zaborav jer je to uslov opstajanja

stevo

21.04.2022 09:30

Secanje na ove zrtve da se nikada ne zaboravi.Slava im

Milan

21.04.2022 10:48

Ne ponovilo se , ali je vazno secati se svih zrtava holokausta.