BRNABIĆ NA SASTANKU SA AMERIČKIM SENATORIMA I AMBASADOROM HILOM Prisustvo kompanija iz SAD U Srbiji od velikog značaja
Alo

Sastanku je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristofer Hil.

Premijerka Brnabić istakla je da je Vlada Srbije posvećena jačanju partnerstva sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je rekla, prisustvo kompanija iz SAD u našoj zemlji od izuzetnog je značaja, naročito u oblasti IT industrije i visokoh tehnologija, ističući da su to investicije koje menjaju Srbiju i daju nam šansu da budemo u korak sa svetom.

VUČIĆ SA AMERIČKIM SENATORIMA Unapređenje saradnje sa SAD jedan od prioriteta Srbije - Alo.rs

Brnabić je zahvalila senatorima na jasnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država evropskom putu Srbije, koji je, prema njenim rečima, jedan od spoljnopolitičkih priroteta, kao i na angažmanu u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednica vlade ponovila je da je Beograd posvećen dijalogu i u potpunosti spreman za nastavak razgovora sa Prištinom.

Govoreći o situaciji u regionu, Brnabić je istakla da su očuvanje mira i stabilnosti ključni za dalji regionalni napredak, ali isto tako i za napredak Srbije.

Senator Marfi rekao je da je cilj posete Zapadnom Balkanu kako bi uvideli koji su sve načini za osnaživanje regionalne saradnje, dok je senatorka Šahin izrazila zadovoljstvo činjenicom da firme iz SAD učestvuju u izgradnji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading