PONAVLJANJE GLASANJA U PRESTONICI MOGLO BI DA BUDE DO KRAJA GODINE Beogradski izbori u decembru - opozicija u rasulu!
Tanjug

Opozicionari, upravo ti koji su priželjkivali da Beograđani ponovo izađu na birališta, u potpunom su rasulu i zauzeti su međusobnim svađama i prepucavanjem ko je pravi, a ko lažni opozicionar.

Naime, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, izjavio je da ako najjača opozicija hoće izbore, da će se ići na njih, a prema našim saznanjima kraj ove godine bi mogao biti pogodan za ponavljanje izbora u glavnom gradu.

PONAVLJANJE GLASANJA U PRESTONICI MOGLO BI DA BUDE DO KRAJA GODINE Beogradski izbori u decembru - opozicija u rasulu!

Foto: Pink

 

- Ukoliko najjača opoziciona lista bude želela da ide na prevremene gradske izbore, mi smo spremni - poručio je on, i dodao da će to biti njegov predlog Predsedništvu i Glavnom odboru SNS-a.

To je, rekao je Vučić, njegovo odgovor na predlog lidera SSP-a Dragana Ðilasa o novim izborima u Beogradu, koji je izneo u razgovoru prošle sedmice.

- Smatramo da je logično da postoji neka pauza pa da idemo na izbore u martu, ali ako budu insistirali, mi nemamo problem da idemo i ranije na te izbore i to će biti moj predlog SNS-u - rekao je Vučić.

PONAVLJANJE GLASANJA U PRESTONICI MOGLO BI DA BUDE DO KRAJA GODINE Beogradski izbori u decembru - opozicija u rasulu!

Foto: Ilustracija

 

S druge strane, opozicionari su u haosu, a najveći sukob je na relaciji Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Odnosi između njih su nikad gori, te je ujedinjavanje pred ponavljanje izbora nemoguće, o čemu je Alo! juče pisao. Predsednik Narodne stranke ne propušta priliku da oplete po nekadašnjem saradniku optužujući ga da je lažna opozicija.

- Vučić ima većinu u Beogradu i sad mene neko ubeđuje da je Đilas otišao tamo i za sat vremena ubedio Vučića. Kao što kaže jedan Đilasov blizak saradnik, pa je l’ mislite da se ja kopčam na leđa? - istakao je Jeremić pre nekoliko dana.

Lider pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ne veruje da će doći do ponavljanja izbora u Beogradu.

Gajić: Ujedinjena opozicija ne postoji

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je za medije da koalicija „Ujedinjena opozicija Srbije“ defakto više ne postoji, ali i da će njegova partija izaći na izbore u Beogradu i imati svog kandidata za gradonačelnika.

- Poslednja dešavanja su prevršila sve granice dobrog ukusa, nismo mi pozivali građane da glasaju za nas da bi se posle nekoliko dana išlo na razgovor sa Vučićem - rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading