VUČIĆ ODGOVORIO ĐILASU Rekao sam mu: SNS ima većinu u Beogradu, ako želite nove izbore, imaćete ih!
Foto: Ilustracija

Predsednik kaže da je njegova dužnost da razgovara sa svakim, uključujući i Dragana Đilasa.

- Nisam imao potrebu da se pravdam zbog toga, i to pokazuje razliku između nas. Jedna je ta da sam ja izabran za predsednika da vodim politiku u ime građana Srbije - kazao je predsednik.

- Kada se sve završilo, pustio sam sve da komentarišu, a nisam rekao nijednu reč. Gospodin Đilas i ja smo imali pristojan razgovor. Svi znaju šta on misli o meni, i šta ja mislim o njemu. Nisam mu pomenuo ime u kampanji. Đilas je došao i rekao je da je jasan rezultat izbora, i hteo je da vidi za beogradske - obrazložio je Vučić.

- Ja sam mu rekao da mi imamo većinu, a da mogu da napravim i mnogo veću većinu od toga. Ali ja nikada ne bih mogao, poput Pajtića, da držim vlast sa 5 odsto podrške. Ja ću sam da odem, pošto nikada nećemo pasti na 5 odsto podrške. Sam ću da odem pošto me nikada neće pobediti.

- Đilas me je pitao da ponovimo izbore, a ja sam poručio da razmisle, i da mi imamo većinu da formiramo vlast, ali da ako žele nove izbore da će ih imati 

- On smatra da je pitanje legitimiteta u Beogradu sporno, i ja tako ne mislim. Ukoliko najveća opoziciona lista želi prevremene gradske izbore, mi nemamo problem sa time. To će biti moj predlog Predsedništvu i GO SNS. Zdravu državu možete da imate samo dok se ne postavlja pitanje legitimiteta. Nije važno kad me vređaju, ali pitanje legitimiteta je suštinsko pitanje. Oni nisu 2012 izašli u susret, a mi ćemo da izađemo u susret - rekao je predsednik.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ivana

18.04.2022 06:23

Bravo za odluku! Najbitniji je mir i da nastavimo da ekonomski napredujemo!