VUČIĆ O POSLEDICAMA INTERVENCIJE U UKRAJINI Očekuje nas razgovor sa Rusima oko cene gasa, svakako će biti bolji ugovor od onih u Evropi
Foto: Pink

- To nije nešto što gledamo na televiziji. To je samo jedan deo. Dobro je što kod nas nema mrtvih i ranjenih. Ali je taj sukob nešto što pogađa našu zemlju. Kada čujete u Nemačkoj da ljudi prestanu da se kupaju zato što neće biti tople vode, ili čujete da ima ogromnih problema zato što više nema vozača. To je samo jedan deo posledica. Što se nas tiče, Hrvatska, koja je članica NATO i uvela sankcije Rusiji, ima sve pluseve na Zapadu i bolji kreditni rejting, izašla je na tržište kapitala. I umesto 0.80 koliko su mogli da zaduže zadužili su se za 2.97 - rekao je on.

Vučić ističe da su posledice sukoba na istoku katastrofalne po sve nas, i da je pitanje da li ćemo moći da izlazimo na finansijsko tržište kako bi radili "rol over" kredita.

- Ja ne verujem da će ovo proći ni za tri, ili četiri godine. Govorim o ekonomskim posledicama. Nas očekuje razgovor sa Rusima oko cene gasa. Slušao sam razne koji pričaju da nije potpisan ugovor zbog izbora. Ajde ne pričajte gluposti, poručio je on.

Kakav god ugovor da potpišemo verujem da će biti bolji nego oni koje imaju evropske zemlje. Ali sada i da dobijemo 75 odsto naftnu formulu, nafta je mnogo skuplja. Cena nafte nas razara - rekao je predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zeljko

17.04.2022 21:57

Svaka čast na novom uspehu u vezi nabavke gasa za Srbiju.

Joxa

17.04.2022 21:58

Evo zašto je dobro što Vučić nije uveo sankcije Putinu i Rusiji.

Daki91

17.04.2022 21:59

Vučić se uvek trudi da nabavi najbolje za Srbiju, ekonomija mnogo zavisi od cene gasa.