MARIJA OBRADOVIĆ,  U INTERVJUU ZA ALO! PORUČILA:  Važno mi je da budem u Vučićevom timu!
Foto: privatna arhiva

- Predsednik Vučić osvojio je na političkoj sceni ovih prostora do sada nezabeležen rast broja glasova, uprkos napadima, ucenama i podmetanjima sa svih strana. To u meni budi ponos, čast što sam deo njegovog tima.

Velika je razlika u podršci koju je dobio Vučić na predsedničkim i SNS na parlamentarnim izborima, da li vas je to iznenadilo?

- To nije iznenađenje, jasno je da građani nedvosmisleno imaju više poverenja u njega nego u SNS kao stranku, kao i da žele da Vučić bude lider zemlje, sigurna ruka na kormilu tokom ekonomskih i diplomatskih bura na svetskom političkom okeanu. Na sastancima stranačkih organa treba usvojiti plan za dalju reformu stranke, nismo isti kao 2008, ali i nemoguće je da budemo. SNS je živ organizam, ljudi dolaze i odlaze, menja se većina čije mišljenje postaje stav stranke. Mladi ljudi, žene, intelektualci, uspešni privrednici - svaka od ovih grupacija treba da dobije svoje mesto u reformi stranke, ali i da balansira s političkom realnošću, odnosno razume aktuelni trenutak. Jačina popularnosti i autoriteta Vučića pokazala je da ga stranka ne prati brzinom koju on diktira.

Kako komentarišete rezultate izbora u Beogradu?

- Odlični su, imajući u vidu jaku i nefer opozicionu kampanju. Gradonačelnik će biti iz SNS, čini mi se. Važno je da vlast u Beogradu ima legitimitet i da traje pun mandat. Veliki poslovi su pred upravom Grada i ne trpe kašnjenja. Beograđani vole svoj grad i zahtevaju razvoj u hodu, podjednak ostalim evropskim prestonicama. Zajedno možemo sve, samo da budemo ozbiljni i pregovorima, bez sitnih političkih interesa malih političkih grupacija.

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa je izazvao veliku buru u javnosti, kako vi to komentarišete?

- Uvek treba razgovarati. Ako je potrebno, i više puta, sa više aktera. Neće nikome pasti kruna s glave ako sasluša drugog. I za uspeh i za poraz, potrebno je bar dvoje.

MARIJA OBRADOVIĆ,  U INTERVJUU ZA ALO! PORUČILA:  Važno mi je da budem u Vučićevom timu!

Marija Obradović - Tanjug / Rade Prelić

 

Kada očekujete formiranje vlade i vidite li sebe u njoj?

- Očekujem u propisanim rokovima. Nisam za ponavljanje izbora. Bude li uspešnih pregovora, eto i vlade. I ovoga puta Vučiću nisu bitna imena i stranke, nego program i sadržaj politike koja će voditi Srbiju napred. Važno mi je da budem u Vučićevom timu, pozicija nije mnogo bitna. Četrnaest godina sarađujemo, bilo bi mi neobično da ne radimo zajedno. Takvu energiju retko srećete, ko ume da iskoristi nju kao elan, mnogo dobija.

Kako ocenjujete svoj rad, kojim rezultatima ste zadovoljni, a šta je moglo bolje?

- Moj rad treba da oceni predsednik Vučić, i ministarski i stranački. MDULS nema veliki budžet, pa nema velikih investicija širom Srbije s naše strane, ali smo „roditeljska kuća“ gradovima i opštinama u Srbiji, povezujemo lokalne samouprave s republičkim, pokrajinskim i ostalim organima i institucijama u zemlji, unapređujemo rukovođenje lokalom, naša oblast rada je stalna edukacija državnih službenika, dalji rad na pripremi izuzetno kompleksne reforme plata, pojednostavljenje komunikacije građanin - država kroz uvođenje e-uprave, uređenje biračkog spiska... Mnogo pravno-ekonomskih tema koje nisu zanimljive javnosti, ali neko mora da brine i o toj vrsti temelja državne uprave. Moram da pohvalim sve zaposlene u MDULS, to su izuzetno vredni i posvećeni saradnici. Za njih radno vreme ne postoji, posao se radi dok se ne završi, a to je retko i dragoceno danas. Ovaj mandat je neprocenjivo iskustvo za mene, odgovornost u izvršnoj vlasti menja poglede političara i tera vas da odmerite svaku izgovorenu reč.

Ostajem u politici

Čime ćete se baviti ako ne budete bili deo nove vlade Srbije?

- Svakako ostajem u politici, posle ovoliko godina, ta strast teče vašim venama. Ideje zbog kojih sam ušla u politiku - bolja pozicija žena u politici i borba za veći natalitet - deo su mene, gde god ja bila. A šta vi mislite, ostajem li u vladi Srbije?

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading