SASTALI SE VUČIĆ I DODIK Veze Srbije i Republike Srpske neuništive
Printscreen

"Veze Republike Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu.", objavio je Vučić nakon sastanka.

Predsednik Dodik preneo je predsedniku Vučiću da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH, dok je predsednik Vučić rekao da Srbija neće i ne može da prihvati primenu Bonskih ovlašćenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, te da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sednica bude održana u Banja Luci.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Kaca

15.04.2022 16:35

Srbija i Republika Srpska su zauvek jedna zemlja, jedan narod, jedna ljubav, podrska uzajamna i neraskidiva veza. Republika Srpska u Srbiji oduvek ima veto, podrsku za sva pitanja a Aleksandar Vucic kao predsednik je uvek tezio ka tome da taj odnos i prijateljstvo podigne na najvisi nivo. Srbija i Aleksandar Vucic nikada nece podzati da se bilo sta oduzima od RS a imovina najmanje.

stevo

15.04.2022 18:34

Medjusobna podrska i povezanost ce dodatno ucvrstiti odnose Srbije i Srpske

sasa

15.04.2022 18:35

Srbija ce uvek biti uz Srpsku i uvek ce joj biti stabilan oslonac i podrska

rade

15.04.2022 18:36

Odnosi sa Srpskom su danas dobri,ali isto tako,uveren sam da tu ima prostora za napredovanje