DODIK O ŠMITOVIM POKUŠAJIMA: Turistička putovanja neće ga legitimisati kao visokog predstavnika
Alo

„Njegova turistička putovanja neće ga legitimisati kao visokog predstavnika. To nije pitanje gde je on bio, sa kim se sastao ili gde je govorio. To je pitanje koje se rešava procedurama po kojima su svi visoki predstavnici u BiH dolazili. Savet bezbednosti UN nije potvrdio njegovo imenovanje, što ga čini jedinom osobom koja tvrdi da je visoki predstavnik a da se nije našao ni u jednoj rezoluciji Saveta bezbednosti“, naveo je Dodik.

Povodom sastanka Šmita sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik je rekao da taj susret vidi kao pokušaj vlastite legitimacije kao visokog predstavnika.

„Pre sastanka predsednika Srbije sa Kristijanom Šmitom razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i ponovio mu naše stavove, ali isto tako razumem poziciju Srbije“, dodao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Kristijana Šmita da bi se u svako doba sastao sa Dodikom i da mu može garantovati da, kako je kazao, neće preduzeti ništa čime bi mu ograničio slobodu rada i kretanja, srpski član Predsedništva je kratko odgovorio: „Neka se spusti na zemlju na kojoj inače nije visoki predstavnik“, preneo je portal RTRS.

Podsetimo, predsednik Srbije sastao se ranije danas sa takozvanim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom i izrazio jasno neslaganje sa poslednjim Šmitovim odlukama i primenom bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinose stabilnosti.

 

 

Komentari (0)

Loading