TENKISTI VOJSKE SRBIJE VRŠILI KONDICIONO GAĐANJE Pogledajte zašto su naše OMJ među najboljima na svetu (FOTO)
Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je kondicionoj obuci profesionalnog sastava jedinice, koja se realizuje radi održavanja i unapređenja obučenosti tenkovskih posada za uništavanje protivničkih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava.

Na strelištu su realizovana pripremna i školska gađanja, koja predstavljaju važan segment obuke pre realizacije bojevih gađanja i učešća na taktičkim vežbama.

Tenkisti Četvrte brigade kopnene vojske su na gađanju ostvarili vrlodobre i odlične rezultate i tako pokazali visok nivo osposobljenosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka, što je ujedno i potvrda kvaliteta obuke realizovane u jedinici.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske.

Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivnih borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Solo

09.04.2022 01:33

Sta ce tenk da radi protiv malog Drona koji moze da ga posalje u staro gvozdje..Daj ljudi mani te se tenkova to su masovni gubici u Armijama sveta..Ta masina moze da ide samo po putevime i vrlo je lak plen za Dronove..Mi moramo da imamo brze specijalne kamione sa ugradjenim radarima i raketama za eliminaciju Dronova. Jer 15-20 dronova moze da unisti 40-50 tenkova za jedan dan ako ne i vise..

lepivlade

09.04.2022 22:20

@Solo - Vidi se da nisi bio u vojsci..