MINISTAR I PREDSEDNIK PS VULIN Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje
Foto: MUP Srbije

"Brisel od Srbije može da očekuje da će Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost. Brisel može da očekuje od Srbije da će Srbija voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno. Brisel može da očekuje od Srbije da će poštovati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može da očekuje od Brisela. 

Brisel ne može da očekuje da će Srbija uvesti sankcije Ruskoj Federaciji  i da će zaboraviti da je Rusija uvek bila uz Srbiju u svakom teškom trenutku. Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Ovo je bio njegov odgovor na izjavu Petera Stana da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu kao i da će EU donositi važne odluke za Srbiju na osnovu privrženosti Beograda vrednostima i principima Unije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading