DOKLE VIŠE? Zastrašivanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji se nastavlja! Kurti opet poslao ROSU na Srbe!
Foto: privatna arhiva

Pripadnici tzv. specijalne jedinice ROSU naoružani dugim cevima upali su juče u srpske opštine Štrpce i Severna Mitrovica, gde su pretresli više prodavnica navodno tragajući za švercovanom robom. Demonstrirajući silu i plašeći lokalno stanovništvo, specijalci s oružjem i maskama preko lica obustavili su saobraćaj, a zatim su pod blokadom satima držali nekoliko prodavnica u ovim mestima.

Prve patrole tzv. specijalne policije ROSU primećene su u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici. Tu su pretresali jednu prodavnicu, ali i objekte iza ove trgovinske radnje tragajući za robom koja je poreklom iz centralne Srbije. Pripadnici ROSU nisu dozvoljavali građanima da prolaze ovom ulicom, a ko god je pokušao bio je upozoren da to ne čini.

- Policajci namerno neće da kažu srpska roba, nego koriste termin švercovana roba. Time žele da sakriju svoje namere da su u stvari došli da oduzimaju robu srpskog porekla - kaže jedan od prodavaca iz Severne Mitrovice.

DOKLE VIŠE? Zastrašivanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji se nastavlja! Kurti opet poslao ROSU na Srbe!

EPA

 

 

Dvadesetak specijalaca, uz podršku pripadnika tzv. kosovske policije i službenika carine, sličnu akciju sproveli su i u srpskoj opštini Štrpce, gde su upali u tri prodavnice.

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković naveo je da je opština Štrpce u poslednjih nekoliko meseci već četiri puta bila na meti specijalaca iz Prištine. On je dodao da Aljbin Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe.

- U te svrhe Kurti koristi i nekakav obračun s „plazmom“ i „smokijem“ kao paravan za napad na Srbe i demonstraciju moći, misleći da će učestalim akcijama uspeti da uzdrma Srbe i izazove nekakav neodgovoran potez - kazao je Petković.

On je naglasio da, uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, meštani ove srpske opštine ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti.

- Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči - poručio je Petković. M. J.

DOKLE VIŠE? Zastrašivanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji se nastavlja! Kurti opet poslao ROSU na Srbe!

Tanjug

 

 

Ogroman pritisak i teror bez prestanka

 

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić kazao je da je upad pripadnika specijalnih jedinica u trgovine u tom mestu još jedan u nizu institucionalnog pritiska na srpski narod na KIM.

Jevtić je na Tviteru ocenio da to samo dodatno ugrožava položaj Srba.

„Ponovno korišćenje specijalnih policijskih snaga uperenih protiv Srba u Štrpcu i iz Štrpca pod izgovorom borbe protiv šverca još jedan je u nizu institucionalnog pritiska na naš narod. U trenucima opšteg nepoverenja ovakav vid pritiska samo dodatno ugrožava položaj Srba na Kosovu“, napisao je Jevtić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ja

09.04.2022 07:26

Dokle vise to je previse i svih tih godina narod od tada i do danas narod nisu i nemaju svog mira niti slobodu u svoju sopstvenoj zemlji kosovo i metohije svega je tamo zlo i sila laz nepravda svega prekrseno svega illegalno teroristi kriminali svako zlo godinama i to medjunarodnim zajednicama nista ne smeta ! to je godinama sto se zlo i sila cini narodu na kosovo i metohiju bez ikakvog razloga i jesu bez ikakvog razloga muceni ubijeni napadnuti to jedno i isto se i danas vidi i ostalo dosta je bilo svega !!!

Ja

09.04.2022 07:33

Te lazi zlo i sila je tamo godinama takose vise nemoze to je previse sta se tamo radi narod nikad nisu imali mira od kad su teroristi na kosovo i metohiji i svih tih godina dokle ?! takose se ne zivi jer je zlo i sila sto nisu niti imaju pravo da rade i cine narodu sta god zele u svojoj sopstvenoj zemlji to se nemoze vise i nikome dozvoliti dosta je bilo !!!

Sara

09.04.2022 08:17

Siptari I ukrajinci su Americke sluge I zato I'm se opravdava sve