PRONAĐEN TELEFON SA KOG SU VUČEVIĆU POSLATE JEZIVE PRETNJE Gradonačelniku Novog Sada upućen mejl strašne sadržine
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i njegovoj porodici upućene su montruozne pretnje putem elektronske pošte, a pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog Ljubomira Čalenića pronađen je mobini telefon i sa kojeg su upućene pretnje, kao i poruke, saopšteno je iz PU Novi Sad.

Pretres stana osumnjičenog obavljen je po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu a po zamolnici tužioca za Visokotehnoloski krimanal u Beogradu.

Alo

 

Kako je saopšteno iz PU Novi Sad, juče je na službeni mejl Grupe za suzbijanje krvnih delikata, prosleđen je mejl vulgarne sadržine upućen gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

- U vezi sa navedenim obavešten je tužilac za VTK u Beogradu Momčilović Aleksandar, koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnog dela, nakon čega je obavešten Osnovni javni tužilac u Novom Sadu, Radivoj Kačanski, koji se izjasnio, pošto je potvrđeno da se gradonačelnik oseća ugroženim, da postoje elementi krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Nakon izvršenih dodatnih konsultacija među tužilaštvima (VTK u Beogradu i OJT u Novom Sadu) postupanje u predmetu je preuzelo tužilaštvo za VTK u Beogradu, ne menjajući kvalifikaciju krivičnog dela koje je postavilo tužilaštvo u Novom Sadu - navode u PU Novi Sad.

Dalji rad nastavljaju operativni radnici Odseka za VTK u Beogradu.

Komentari (0)

Loading