GRLIĆ RADMAN O IZBORIMA U SRBIJI: Vučićeva pobeda se mogla očekivati, ali možda ne ovako ubedljiva
Tanjug/Strahinja Aćimović

Grlić Radman je rekao da se pobeda Vučića na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji mogla očekivati, ali "možda ne u tolikom postotku i broju".

Zatim se osvrnuo na Žigmanova. Pozdravio je  njegov ulazak u srpski parlament.

"Drago nam je da imamo Hrvata u Narodnoj skupštini. Drago nam je da je predstavnik hrvatske manjine, koji, istina, nije nastupio kao samostalna stranka Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, nego u koaliciji Zajedno za Vojvodinu, ali je uspeo doneti mandat i imamo Hrvata u Narodnoj skupštini" istakao je Grlić Radman.

SVI SU ODUŠEVLJENI POBEDOM VUČIĆA Stižu čestitke predsedniku Srbije sa svih strana Evrope i sveta, oglasili se Makron, Orban, Zeman, kralj Bahreina...

Dodao je da Hrvatska od Srbije još uvek traži reciprocitet, da "i jedna i druga strana recipročno omogućava zastupanje manjina u parlamentu".

"Hrvatska je svoju obavezu ispunila. Hrvatska u Hrvatskom saboru ima fiksnu kvotu od tri mesta za predstavnike Srba", rekao je hrvatski ministar.

Odnosi Zagreba i Beograda nisu na "zadovoljavajućem nivou", smatra Grlić Radman, ali nada se da će biti "volje" da se sva pitanja reše.

Temeljno pitanje koje još uvek muči hrvatsko-srpske odnose je pitanje 1858 nestalih osoba tokom rata. 

"Njihove porodice su još uvek žive i to opterećuje naše bilateralne odnose, kao i odšteta logorašima", rekao je Grlić Radman. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading