MILO I DRITAN JOŠ DELE PLEN Milan Knežević i Vladislav Dajković u razgovoru za Alo!
Foto: Printscreen/Youtube

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, u razgovoru za naš list navode da se Crna Gora danima nalazi u vanrednom stanju i da je očigledno došlo do zastoja u pregovorima oko podele plena između Dritana Abazovića i Mila Đukanovića, koji je Abazovića podržao za premijera.

MILO I DRITAN JOŠ DELE PLEN Milan Knežević i Vladislav Dajković u razgovoru za Alo!

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

- Situacija u Crnoj Gori je nažalost i dalje komplikovana nakon pada vlade Krivokapića koji se desio pre više od mesec dana. Stvari i dalje nisu jasne ni građanima, a ni većini političara koji učestvuju u političkom životu Crne Gore. Očigledno je da je došlo do zastoja u pregovorima na relaciji Abazović - Đukanović . Do tog zastoja je došlo očigledno zbog podele plena, odnosno podele ministarstava i drugih funkcija po dubini, tako da Crna Gora se faktički nalazi u v. d. stanju u ovoj složenoj geopolitičkoj situaciji - objašnjava predsednik Slobodne Crne Gore, navodeći da je pokušaj Abazovića i Đukanovića da naprave vladu čin političke korupcije i izdaje birača 30. avgusta, koju su jasno rekli pre dve godine da Abazović, odnosno da Đukanović, ide u opoziciju . Po Dajkoviću je najčistije i najpoštenije rešenje za izlaz iz ove političke krize raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

MILO I DRITAN JOŠ DELE PLEN Milan Knežević i Vladislav Dajković u razgovoru za Alo!

Printscreen

 

 

U sličnom tonu govori i Knežević.

- Kod nas je, najblaže rečeno, konfuzna situacija nakon što su Dritan Abazović i Socijalistička narodna partija odlučili da izađu iz aktuelne parlamentarne većine i kroz koalicione aranžmane sa Demokratskom partijom socijalista pokušavaju da naprave neku manjinsku vladu, međutim, jasno je da se taj projekat manjinske vlade pod kontrolom Demokratske partije socijalista teško realizuje, jer je prošlo skoro dva meseca od kad je pala vlada Krivokapića a da Abazović nema ni predlog vlade, niti ima podršku poslanika koji su spremni da podrže takav jedan projekat. Zato mi u Demokratskom frontu smatramo da ukoliko ne postoji više mogućnost da se dogovorimo unutar aktuelne parlamentarne većine, treba da se formira široka nacionalna tehnička vlada koja bi pripremila sveopšte izbore, tj. privremene parlamentarne, lokalne i predsedničke izbore - poručuje vođa DF-a.  A. D.

MILO I DRITAN JOŠ DELE PLEN Milan Knežević i Vladislav Dajković u razgovoru za Alo!

YT/B92 TV

 

 

Neka bolja i lepša vremena

- Izbori u Podgorici se bliže, oni su za dva meseca i mislim da će tada biti mnogo jasnija slika, verujem da ćemo Đukanovića u glavnom gradu Crne Gore poslati u političku prošlost i da će ti izbori u glavnom gradu najaviti neka bolja i lepša vremena za celu Crnu Goru - uveren je Dajković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading