DOBAR ALIBI PARA VREDI! Imaju 23.000 kontrolora, a kukaju da će im neko uzeti glasove!
Printscreen

Hvale se sa 23.000 kontrolora na izbornim mestima, a na sav glas kukaju da će izbori biti pokradeni. Kao i u mnogim drugim delovima svoje kampanje i svog programa, Đilasov deo opozicije i mediji koje drži njegov pajtos Dragan Šolak nešto objavljuju, pa sami sebe demantuju i tako ukrug...

Tako se ovih dana na društvenim mrežama na političkim skupovima Đilasovog SSP i dela opozicije koji naginje ka njemu, kao i u Šolakovim medijima uporno forsira besmislena priča o navodnim lažnim biračima. Povod - nekoliko desetina poziva za glasanje koji su poslati na razne adrese širom Srbije, a reč je o ljudima koji ne žive na tim adresama.

Naime, a o tome je preksinoć govorio i predsednik Aleksandar Vučić, ne postoji ni teoretska šansa da izbori na taj način budu pokradeni. Evo i zašto...

- To što je poslat neki poziv za glasanje ne znači apsolutno ništa. Jer na glasačko mesto se ide i bez poziva i na njemu mora da se pojavi čovek koji je upisan u birački spisak, sa ličnom kartom, čija će ruka biti poprskana specijalnim sprejom, što znači da može da glasa samo jednom. A na tom mestu će biti nekoliko predstavnika opozicionih lista koji očas posla mogu da provere, i svakako će to i činiti, da li je ime tog čoveka na spisku i da li je došao sa validnim dokumentom. Dakle, da ponovim, nikakve veze nema da li je on dobio poziv za glasanje ili nije. Taj poziv sam po sebi ne znači ama baš ništa - objasnio je za Alo! jedan od članova Republičke izborne komisije (RIK), i to iz redova opozicije, ali s liste koja nije pod kapom Dragana Đilasa i njegovih satelita.

DOBAR ALIBI PARA VREDI! Imaju 23.000 kontrolora, a kukaju da će im neko uzeti glasove!

Alo

 

 

Kako kaže naš sagovornik, niko nije zvanično podneo prijavu vezanu za pomenute pozive za glasanje, koji su, naglašava on, očigledno posledica toga što birački spiskovi nisu do kraja uređeni.

- Ipak, pogledajte i samu činjenicu da se radi o nekoliko desetina otkrivenih slučajeva poziva za ljude koji su nepoznati na određenoj adresi. A u Srbiji je upisano oko 6,5 miliona glasača. To sve govori - navodi član RIK, i ističe da je očigledno da pojedinim opozicionarima ovo služi da dižu medijsku prašinu i, u krajnjem slučaju, unapred nađu alibi za izborni debakl.

Reagovalo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), koje je potvrdilo da dosad nije podneta nijedna prijava ovim povodom, piše A. Ilić.

DOBAR ALIBI PARA VREDI! Imaju 23.000 kontrolora, a kukaju da će im neko uzeti glasove!

Alo

 

 

 

Janković poziva na ulične nemire

U emisiji „Novi dan“, na Šolakovoj TV N1, juče je gostovao Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković, koji je pozvao na haos na ulicama nakon izbora. On je u emisiji objasnio da smatra da „imaju obavezu da brane pobedu ako bi pokušali da im je ukradu“. Pobedu je očigledno već proglasio, sad još samo da je odbrani...

 

 

Tadić: Ponoš prekršio dogovor o nenapadanju

 

Ko god ne misli kao Dragan Đilas nije podoban. Ovo na svojoj koži najbolje oseća bivši predsednik Boris Tadić. Nakon što je u „Utisku nedelje“ sečen gde god je to moglo, pa se na kraju požalio da je govorio svega šest minuta dok je Marinika Tepić naširoko i nadugačko debatovala, dobio je niske udarce i od Zdravka Ponoša.

„Baš kao i Marinika, tako je i sada na RTS-u Ponoš prekršio dogovor o nenapadanju - pritvorno i sve pozivajući se na nenapadanje. I to, verovali ili ne, na temu Kosova. Bilo bi fer da makar to učine direktno jer će svakako nakon izbora dobiti i direktan odgovor“, napisao je Tadić na Tviteru.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vera

30.03.2022 15:14

Spremaju se za haos u zemlji posle izbora jer nemaju snagu da pobede na izborima onda im je preostala smena vlasti na silu.